BANCI | Ultima Ora

Bancile au acordat 25.500 de credite Prima Casa in 2013, in valoare de 4,2 miliarde lei, adica 100 de credite zilnic

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-01-09 10:19

Bancile au acordat anul trecut credite imobiliare tip “Prima Casa”, garantate de stat in valoare totala de 943,5 milioane euro, adica aproximativ 4,2 miliarde lei, a anuntat astazi Fondul de Garantare a Creditelor (FNGCIMM), institutia care aproba garantiile pentru aceste imprumuturi.

În anul 2013 s-a acordat un numar de cca 25.500 garantii, înregistrându-se un ritm mediu al solicitărilor de garantare de circa 100 dosare/zi. Valoarea medie a unei finantări acordate în anul 2013 a fost de aproximativ 37.000 Euro, precizeaza fondul intr-un comunicat.

FNGCIMM susține programul „Prima Casa” și în anul 2014.

“Beneficiarii Programului „Prima Casă” vor avea la dispoziție în anul 2014 un plafon de garanții de 1.200 milioane lei, la care se adaugă suma rămasă nealocată și/sau neutilizată din plafonul pentru anul 2013 în valoare de cca.740 milioane lei, din care cca. 495 milioane pentru  achiziţia locuinţelor construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL).

Garanțiile vor fi acordate şi plătite numai în monedă naţională.

Beneficiarii programului au preferat achiziționarea locuințelor de 2 camere în procent de peste 51%, în topul județelor la nivel național menținându-se urmǎtoarele: Bucureşti, Cluj, Ilfov, Timiș şi Constanţa.
Pe lângă cele 16 bănci care au acordat credite în anul 2013, în 2014 se vor putea înscrie în program noi finanțatori, cu condiția ca aceştia să-şi desfăşoare activitatea de creditare a persoanelor fizice pe baza reglementărilor validate de Banca Naţională a României.

Cu o rată a creditelor neperformante de doar 0,1%, Programul “Prima Casa’’ continuă să rămână cea mai avantajoasă soluție privind achiziționarea unei locuințe, FNGCIMM SA depunând eforturi pentru a răspunde prompt nevoilor și aşteptărilor clienților săi”, se arata in comunicatul fondului.

 

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii