BANCI | Ultima Ora

Banca rusa Sberbank este interesata de Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-09-19 11:18

Sberbank exclude achiziţionarea unei bănci europene importante care se confruntă cu probleme, dar urmăreşte piaţa din România pentru a-şi extinde prezenţa în Europa de Est, a declarat directorul financiar ale celui mai mare grup bancar din Rusia, Anton Karamzin.

"Nu vom face nicio achiziţie uriaşă, chiar dacă suntem sau nu interesaţi de o piaţă anume. Achiziţiile compacte pentru noi vor fi mai mult sau mai puţin la acelaşi nivel al preţului cum am arătat deja", a explicat Karamzin, citat de Reuters.

Acesta a adăugat că, în plus faţă de interesul declarat al băncii pentru Polonia şi Turcia, Sberbank este de asemenea interesată de piaţa din România, după ce a renunţat la achiziţionarea diviziei din Româ­nia a Volksbank International.

Până la sfârşitul anului, statul ar putea vinde o participaţie de 7,6% în Sberbank, operaţie programată pentru această lună dar amânată după ce criza datoriilor din zona euro a afectat acţiunile băncilor din regiune, a adăugat Karamzin.

"Dacă o bancă este de vânzare şi e una mare, întrebarea este cât de mari sunt problemele ei. Statutul de bancă globală este lipsit de sens - care este avantajul dacă 60% din afacerea ta înregistrează pierderi?", a declarat pentru Reuters directorul financiar al Sberbank.

German Gref, fost ministru al Economiei şi în prezent directorul general al Sberbank, a lansat o strategie de creştere pentru a diversifica activităţile băncii. Sberbank a cumpărat banca de investiţii Troika Dialog, pentru un miliard de dolari, şi a achiziţionat Volksbank International, divizia din Europa de Est a grupului bancar austriac Oesterreichische Volksbanken (ÖVAG), pentru 585 milioane de euro (800 milioane de dolari).

Sberbank, cu active de peste 310 miliarde de dolari, operează de asemenea în Kazahstan, Belarus şi Ucraina.

Obiectivul strategic al Sberbank este de a obţine, până în 2014, cel puţin 5% din profit din străinătate şi Karamzin, fost director în cadrul băncii americane Morgan Stanley, susţine că procentul ar putea creşte.

În 8 septembrie, Sberbank şi acţionarii Volksbank Internaţional AG au semnat acordul final privind achiziţia integrală a VBI de către Sberbank, iar tranzacţia nu a inclus Volksbank România. Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de îndeplinirea unor anumite condiţii, incluzând ieşirea Volksbank România de sub VBI.

Tranzacţia va fi supusă procesului de obţinere a aprobărilor legale în Rusia, Austria şi alte jurisdicţii din Europa Centrală şi de Est în care funcţionează VBI. Părţile se aşteaptă ca tranzacţia să se încheie până la sfârşitul lui 2011.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii