BANCI | Ultima Ora

Banca Romaneasca va acorda IMM-urilor credite comerciale cu garantii oferite de IFC

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-03-22 11:01

Banca Românească va acorda credite comerciale (trade finance) întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) şi clienţior corporate, sprijinind exporturile şi importurile acestora cu garantii acordate de IFC.

Banca Romaneasca a intrat, în calitate de emitent, în programul finanţării comerţului global al International Finance Corporation (IFCV), care sprijină comerţul de pe pieţele emergente, prin oferirea de garanţii parţiale sau complete pentru tranzacţiile comerciale individuale, anunta IFC intr-un comunicat.

Cosmin Călin, directorul executiv al diviziei Corporate de la Banca Românească, a declarat: "Finanţarea comerţului reprezintă un segment-cheie în strategia noastră de corporate banking, şi programul de finanţare a comerţului global este o alegere naturală pentru un parteneriat. Ca o banca emitentă în cadrul acestui program, Banca Românească va contribui la creşterea economică din România prin susţinerea implicării companiilor româneşti în comerţul internaţional".

Accesul la finanţarea comerţului este esenţial pentru IMM-uri, care depind de comerţul transfrontalier pentru a rămâne viabile, acestea câutând noi oportunităţi de creştere pe pieţele de peste mări, se arată în comunicat.

Georgina Baker, directorul IFC Global Trade Solutions, a declarat: "Pe măsură ce accesul la credite devine dificil, IFC răspunde rapid, mobilizându-şi resursele sale în domeniile în care poate avea un impact imediat. Ca bancă emitentă în cadrul programului finanţării comerţului global, Banca Românească va extinde finanţarea comerţului, în România, ajutând companiile să ajungă pe noi pieţe şi să creeze locuri de muncă".

Încă de la începuturile sale în 2005, programul de finanţare a comerţului global al IFC a emis pentru bănci mai mult de 10.000 de garanţii în valoare de 14,3 miliarde dolari, privind obligaţiile de plată legate de comerţ, ale clienţilor instituţii financiare de pe pieţele emergente. În anul fiscal 2011, 53% din volumul total al programului a fost destinat sprijinirii comerţului în ţările cele mai sărace ale lumii şi 79% a mers către IMM-uri.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii