BANCI | Ultima Ora

Banca Romaneasca si banca Italo-Romena, primele banci care acorda credite pentru IMM-uri garantate de stat prin FNGCIMM

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-04-07 16:39

FNGCIMM SA-IFN anunta ca în baza convențiilor semnate cu Banca Italo-Romena și Banca Românească a acordat primele garanții în cadrul  Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici și mijlocii.

Mai multe solicitări de garanții, pentru firme din Ploiești, București, Giurgiu, Dej, Tulcea și Constanța, se află în faza de analiză și de completare a documentației de credit, CEC Bank fiind cea de-a treia bancă care a transmis solicitări de garantare, precizeaza Fondul.

Finanțatorii care acordă finanțări în cadrul Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii sunt: Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, ING Bank, Banca Românească, Banca Comercială Carpatica, Intesa Sanpaolo Bank, Alpha Bank, Banca Comercială Romană, Unicredit Țiriac Bank, Piraeus Bank, Bancpost, Leumi Bank, Banca Italo-Romena, Banca Comerciala Feroviară, Volksbank, OTP Bank, Marfin Bank, Nexte Bank, Banca Română de Credite și Investiții.

Programul de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii este un program multianual, de încurajare şi de stimulare a dezvoltării întreprinderilor prin acordarea de linii de credit pentru capital de lucru, de către finanțatori, cu garanție de stat implementat în baza OUG 92/2013.

Liniile de credit au o valoare de maxim 5.000.000 lei/IMM, se acordă pe o perioadă de maxim 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii cu maxim 12 luni și sunt  garantate de către FNGCIMM în procent de maxim 50% din valoarea finanțării, exceptând dobânzile, comisioanele și spezele bancare.
Garanția se acordă la cererea băncii, după aprobarea liniei de credit, cu o rată a dobânzii ROBOR + maxim 3,5/ an, iar prima de garantare datorată de către beneficiar este de 1,99%/an din valoarea garanției aprobate.
Sumele din linia de credit pot fi utilizate numai pentru finanțarea capitalului de lucru, neputând fi utilizate pentru refinanţarea altor credite în derulare ale beneficiarului.


Valoarea plafonului de garantare aprobat pentru Programul de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi întreprinderi mijlocii, este de 2 miliarde lei.

Garanțiile acordate în cadrul Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici și mijlocii, se alătură celorlalte produse și programe de garantare oferite de FNGCIMM care asigură întreprinzătorilor completarea garanțiilor personale solicitate de bancă în cazul accesării unui credit, facilitând în acest fel obținerea creditului la un cost mai scăzut, fără formalități suplimentare față de cele legate de solicitarea creditului și cu o economie considerabilă de timp, se mai arata in comunicat.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • plati online

    ING respinge in mod constant platile facute online cu cardurile ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii