BANCI | Ultima Ora

Banca Romaneasca lanseaza o noua oferta de credite pentru IMM-uri si PFA, cu dobanzi intre 10,7% si 15% la creditele pentru capital de lucru si 9,7% la creditele de investitii, plus comisioane de 1-2%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-01-30 17:44

Banca Românească anunta ca a lansat o nouă ofertă de creditare adresată întreprinderilor mici şi persoanelor fizice autorizate (PFA) cu cifra de afaceri sub 500.000 de euro, mentionand intr-un comunicat ca "produsele oferă o schemă de costuri simplă şi transparentă, aceasta fiind construită în jurul unui singur comision şi a unei marje de dobândă fixe."

Dobanzile sunt de 10,7% la creditele in lei pentru capital de lucru si 9,7% la creditele de investitii, fiind indexate la evolutia ROBOR. La acestea se adauga un comision de 1-2%, in functie de tipul creditului, perceput la acordarea acestuia.

„Micile afaceri au o importanţă majoră în economie şi reprezintă unul dintre principalii poli de creştere pe care trebuie să-i încurajăm. Prin relansarea produselor de creditare pentru microîntreprinderi şi PFA am urmărit trei direcţii – simplitate, transparenţă şi eficienţă pentru ca firmele să-şi îndeplinească obiectivele pe care şi le-au propus pe termen scurt, mediu şi lung”, a declarat Bogdan Caraghiaur, managerul Departamentului de Întreprinderi Mici din cadrul Băncii Româneşti, citat intr-un comunicat al bancii.

Astfel, pentru finanţarea zilnică a activităţii, Banca Românească pune la dispoziţia clienţilor două produse – linia de credit pentru capital de lucru şi creditul cu rambursări lunare pentru capital de lucru, care se acorda doar in lei.

Linia de credit tip revolving

În cazul liniei de credit tip revolving, cu garantii imobiliare, de stat (prin FNGCIMM) sau depozit colateral, perioada de acordare este de 12 luni, dobânda fiind formată din ROBOR la 6 luni plus o marjă fixă de 7%. In prezent, ROBOR la 6 luni este 3,7%, astfel ca dobanda compusa se ridica la 10,7%.

In cazul liniei de credit fara garantii, dobanda este ROBOR la 6 luni plus o marja fixa de 11,5%, adica peste 15% in total.

In afara de dobanzi, clientii trebuie sa mai plateasca si un comision de 1% in cazul liniei de credit garantata si de 2% la cea negarantata, comision care se calculeaza la valoarea aprobata, la prima utilizare a limitei aprobate (indiferent de valoarea primei trageri). Comisionul este 0% in cazul imprumuturilor garantate in totalitate cu depozite colaterale.

Pentru scrisorile de garantie bancara comisioanele sunt urmatoarele, in cazul liniei de credit garantata: 0,25% pe trimestru (sau fractiuni de trimestru) pentru scrisorile de garantie bancara emise cu garantie depozit colateral si 0,75% pe trimestru (sau fractiuni de trimestru) pentru scrisorile de garantie bancara emise cu alte tipuri de garantii. In cazul liniei de credit negarantata, comisionul pentru scrisorile de garantie bancara este de 2% pe trimestru.

La creditul cu rambursări lunare destinat capitalului de lucru, dobânda şi structura garanţiilor rămân aceleaşi, perioada de acordare este de 12 luni în cazul facilităţii negarantate sau de 24 de luni pentru cele garantate.

Creditele pentru investitii

Pentru investiţii, Banca Românească le oferă firmelor un credit de investiţii imobiliare, atat in lei cat si in euro, cu o perioadă de acordare de maximum 120 de luni pentru companii sau 240 de luni pentru persoanele fizice autorizate.

Dobânda este compusă din ROBOR la 6 luni plus o marjă fixă de 6% pentru creditele în lei (9,7% in total) sau din EURIBOR la 6 luni plus o marjă fixă de 8,5% pentru creditele în euro.

Garanţiile acceptate sunt ipoteci imobiliare, garanţii de stat emise de FNGCIMM şi depozit colateral.

Clienţii bancii pot accesa şi un credit de investiţii pentru vehicule şi echipamente, în cazul căruia perioada de acordare este de maximum 60 de luni, iar firmele pot aduce drept garanţii, pe lângă cele clasice, şi vehiculul achiziţionat prin credit. Dobânda este compusă din ROBOR la 6 luni plus o marjă fixă de 6% pentru creditele în lei sau din EURIBOR la 6 luni alături de o marjă fixă de 8,5% pentru cele în euro.

In plus fata de aceste dobanzi, clientii trebuie sa plateasca si un comision de acordare a creditului, in valoare de 1% din valoarea aprobata, perceput o singura data in momentul tragerii creditului, comisionul fiind 0% in cazul imprumuturilor garantate in totalitate cu depozite colaterale.

De asemenea, clienţii au acces şi la scrisori de garanţie bancară, care reprezintă o modalitate de garantare a anumitor obligaţii – participare la licitaţie, restituire avans, bună execuţie, plată – cu un sistem de aprobare simplificat pentru rapiditate.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii