BANCI | Ultima Ora

Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BSTDB) si-a majorat capitalul

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-10-04 04:43

În urma adoptării, la începutul acestui an, a strategiei pe termen lung (2021-2030), Consiliul Guvernatorilor Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) a decis, în cadrul reuniunii extraordinare de astăzi, să majoreze capitalul subscris al BSTDB de la 2,29 miliarde de euro, cât este în prezent, la 3,10 miliarde de euro, conform unui comunicat de presa, in care se adauga:

Noua subscriere are loc după majorarea capitalului autorizat al BSTDB aprobată în 2007 și după prima rundă de subscriere decisă în 2008 și finalizată în 2018.

Subscrierea acoperă 70% din capitalul autorizat disponibil, dar nesubscris, în timp ce 10% din capitalul total autorizat al BSTDB în valoare de 3,45 miliarde EUR va rămâne disponibil pentru noi potențiali acționari.

Capitalul nou subscris va fi în proporţie de 30% capital vărsat şi 70% capital nevărsat - în conformitate cu structura actuală a capitalului Băncii. Ca urmare a noii subscrieri, Banca va primi un capital suplimentar de 244,96 milioane EUR, majorându-şi astfel capitalul vărsat deținut la 931,51 milioane EUR.

Creşterea capitalului subscris va permite BSTDB să îndeplinească obiectivele strategice stabilite în cadrul strategiei pe termen lung (2021-2030), de a susţine dezvoltarea economică și cooperarea regională a statelor membre și de a-şi consolida capacitatea de reacție în situații de criză, sporindu-şi în același timp relevanța pentru acționari.

Procesul de subscriere va fi finalizat până la sfârșitul lunii septembrie 2022, iar acționarii BSTDB vor efectua plățile aferente capitalului subscris în opt tranșe, în perioada 2023-2030.

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia. Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre.

Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde de euro. BSTDB beneficiază de un rating pe termen lung “A-” acordat de Standard and Poor´s (S&P), “A2” acordat de Moody´s și ”A+” acprdat de către agenția rusă de rating de credit ACRA.. Pentru mai multe informații, vizitați: www.bstdb.org.

Taguri: banca  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii