BANCI | Ultima Ora

Banca Comerciala Carpatica (BCC) precizeaza ca nu are nicio legatura cu firma de asigurari omonima

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-03-02 16:16

Banca Comerciala Carpatica (BCC) precizeaza intr-un comunicat ca informatiile aparute astazi in presa privind situatia referitoare la domeniul asigurarilor, si in cadrul carora s-au utilizat denumirea „Carpatica SA”, expresia „banca” si/sau imagini ale unor locatii ale Bancii, nu au nicio legatura cu Banca Comerciala Carpatica S.A.

Banca a facut acest anunt dupa ce procurorii DIICOT au derulat mai multe percheziţii in Sibiu şi Bucureşti la sediile Carpatica Asig, într-un dosar de delapidare şi spălare de bani.

BCC mai adauga urmatoarele, in comunicatul de presa:

Banca Comerciala Carpatica S.A. („BCC”) este o institutie de credit solida, listata pe o piata reglementata, si care isi desfasoara activitatea in stricta conformitate cu legislatia in vigoare a Romaniei, fiind autorizata si operand sub supravegherea prudenţială a Bancii Nationale a Romaniei.

Banca Comerciala Carpatica se afla intr-o noua etapa de dezvoltare si consolidare, in urma preluarii unui pachet de aproape 55% din actiunile BCC de catre Nextebank S.A., banca detinuta de catre Emerging Europe Accesion Fund („EEAF”), fond de private equity ai carui principali investitori sunt institutii financiare internationale: Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (“BERD”), Fondul European pentru Investitii (parte din grupul Bancii Europene pentru Investitii) (“FEI”), DEG – Banca de Dezvoltare a Guvenului Germanei si Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BSTDB). Acest lucru inseamna o mai buna capitalizare a bancii si creeaza premisele unei dezvoltari durabile, primii beneficiari fiind clientii nostri.

Achizitia de catre Nextebank a fost aprobata recent si de Consiliul Concurentei, iar incepand cu data de 02.03.2016, actionarul majoritar, Nextebank S.A., a lansat o oferta publica de preluare obligatorie a actiunilor emise de BCC, proces aflat in derulare pana la data de 22.03.2016.

Asiguram clientii cu privire la faptul ca managementul bancii si noua structura a actionariatului sunt angajati in procesul strategic de repozitionare a bancii si de administrare in conditii de siguranta a resurselor atrase de la clienti.

Obiectivul principal al Bancii Comerciale Carpatica este acela de a creste performanta bancii prin servicii de calitate, urmarind o mai buna pozitionare in randul institutiilor bancare din Romania. Preocuparea noastra prioritara este clientul, fata de care ne-am luat un angajament si fata de planurile caruia ne-am asumat raspunderea financiara.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii