BANCI | Ultima Ora

Banca Centrala Europeana (BCE) a aprobat un program nelimitat de achizitii de obligatiuni guvernamentale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-09-07 15:49

Banca Centrala Europeana (BCE) a aprobat, ieri, un program nelimitat de achiziţii de obligaţiuni guvernamentale, ca parte a încercărilor sale de a readuce sub control dobânzile mari la care se împrumută unele state din zona euro.

"Acest program ne va permite să rezolvăm distorsiunile grave de pe pieţele obligaţiunilor guvernamentale, care provin, în special, din temerile nejustificate ale investitorilor cu privire la reversibilitatea euro", a declarat presedintele BCE, Mario Draghi. "În condiţii corespunzătoare, vom avea un instrument eficient pentru evitarea scenariilor distructive, cu posibile provocări severe pentru stabilitatea preţurilor din zona euro".

"Guvernele trebuie să fie pregătite să activeze fondurile de urgenţă pe pieţele obligaţiunilor, în circumstanţe excepţionale, şi dacă există riscuri la adresa stabilităţii financiare", a spus Draghi, subliniind că intervenţiile vor fi făcute în schimbul unor condiţii stricte.

BCE îşi rezervă dreptul să sisteze achiziţiile de obligaţiuni dacă guvernele nu-şi respectă angajamentele, a precizat oficialul BCE.

El a precizat ca achiziţiile vor fi sterilizate în totalitate, astfel că impactul asupra masei monetare va fi neutru.

Maturitatea obligaţiunilor pe care le va putea cumpăra BCE de pe piaţa secundară va fi de 1-3 ani, fără o limită în privinţa randamentelor.

BCE a decis, în reuniunea de ieri, să menţină dobânda cheie la 0,75% (nivel minim istoric), contrar aşteptărilor unor analişti, care preconizau reducerea acesteia la 0,50%. Banca a redus în luna iulie, cu un sfert de punct procentual, dobânda aflată la 1%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii