BANCI | Ultima Ora

Banca Carpatica vrea sa cumpere alte banci sau portofolii de credite performante

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-03-29 09:10

Banca Carpatica are printre obiectivele stabilite pentru acest an “cresterea treptata a nivelului indicatorului credite/depozite (brut) la un nivel mai apropiat de media pietei, inclusiv achizitionarea de portofolii de credite performante, linii de afaceri su chiar alte institutii de credit”.

De asemenea, banca vrea sa-si majoreze capitalul prin lansarea unei emisiuni de noi actiuni la Bursa de Valori Bucuresti.

Indicatorul credite/depozite la Carpatica este in jurul a 34%, cu mult sub media sistemului bancar, de 80%: valoarea depozitelor la finalul lui 2016 se ridica la 2,3 miliarde lei, in timp ce volumul creditelor brute a scazut la 800 milioane de lei.

De asemenea, banca dispune de suficiente lichiditati pentru eventuale achizitii: 66% din totalul activelor sunt lichide, avand o valoare de 1,7 miliarde lei, in majoritate (44%) titluri de stat.

Carpatica a relansat creditarea in luna februarie si urmareste sa-si intensifice activitatea de acordare de noi imprumuturi odata cu implementarea fuziunii cu Patria Bank, care asteapta confirmarea unei instante de judecata.

Horia Manda, actualul presedinte al Bancii Carpatica, are deja experienta in achizitii si fuziuni bancare.

In calitate de director al Axxess Capital Partners, administratorul fondului de investitii Emerging Europe Accesion Fund (EEAF), a preluat mai intai fosta Nextebank (Romexterra), redenumita ulterior Patria Bank, care a cumparat, anul trecut, pachetul majoritar la Carpatica.

Printre investitorii din EEAF, actionarul majoritar al Patria Bank, se numara institutii financiare internationale precum BERD, FEI, BSTDB – Banca de Dezvoltare a Regiunii Marii Negre si DEG – Banca de Dezvoltare a grupului bancar KFW.

Celelalte obiective principale din planul de afaceri al Carpatica pentru 2017 sunt urmatoarele:

- finalizarea cu succes a procesului de fuziune cu Patria Bank

- relansarea creditarii si acomodarea noilor linii de afaceri care vor fi achizitionate din Patria Bank in baza fuziunii: microcreditare, IMM, Agro-lending si retail

- mentinerea nivelului surselor atrase de la clientela nebancara si eficientizarea retelei de sucursale si agentii;

Anul trecut, Carpatica si-a redus reteaua teritoriala cu 34 de unitati, pana la un numar de 79 de agentii.

- majorarea capitalurilor proprii prin emisiune de actiuni pe piata de capital

- lansarea unor produse noi, cu impact si vizibilitate in piata, lansarea unor campanii de promovare a noului brand “Patria Bank”. In urma fuziunii, Banca Carpatica isi va schimba numele in Patria Bank.

- Identificarea unor oportunitati de achizitie a unor portofolii de credite performante sau a unor institutii financiare.

Patria Bank detine in prezent 64,16% din actiunile Carpatica, in timp ce Ilie Carabulea, fostul actionar majoritar, a ramas cu 18,46% din capitalul bancii.

Carpatica a inregistrat anul trecut o pierdere de 45 milioane lei, cu 31 milioane lei mai mica decat cea din anul precedent.

Patria Bank preconiza la finalul anului trecut ca ar putea reveni pe profit din 2017, dupa fuziunea cu Banca Carpatica, daca se exclude impactul financiar al proiectului de distributie cu Posta Romana. (vezi aici detalii)

Taguri: refinantare credit  overdraft  Patria Bank  dobanzi depozite  card euro  rezultate financiare banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii