BANCI | Ultima Ora

Austria renunta la restrictiile de creditare anuntate anterior pentru sucursalele bancilor din Europa de Est, inclusiv Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-03-14 20:35

Autoritatile austriece de reglementare a sectorului bancar au renuntat la limita impusa UniCredit Bank Austria, Erste Group Bank si Raiffeisen Zentralbank pentru imprumuturile acordate in tarile emergente europene, dupa avertismentele internationale ca ar putea provoca o criza a creditelor.

Propunerea initiala, facuta in noiembrie anul trecut, a fost de limitare a noilor crediteacordate de cele trei banci in Europa de Est la 110% din depozitele si finantarea atrase de pe pietele locale unde functioneaza, dar autoritatile au anuntat miercuri doar ca vor monitoriza si vor analiza trimestrial datele referitoare la imprumuturi, potrivit Reuters.

"Analizarea experientei trecute a aratat ca depasirea unei rate de 110% poate fi considerata un semnal de alarma", se arata intr-un comunicat comun al bancii centrale austriece si a autoritatii de supraveghere a pietei financiare, FMA.

Un purtator de cuvant al FMA a declarat ca rezultatele monitorizarilor vor fi discutate cu autoritatile de reglementare din Europa emergenta si cu Autoritatea Bancara Europeana, astfel ca orice masuri de remedierevor fi stabilite la nivel european , nu austriac.

Oficiali din Europa emergenta au avertizat ca masurile anuntate initial de Austria, in incercarea esuata de a proteja ratingul maxim triplu A al tarii, sunt incorecte si ar putea declansa o criza a creditelor in regiune.

O sursa din sectorul financiar a declarat ca autoritatile austriece par sa primit mesajul din partea autoritatilor de reglementare din Europa emergenta si a Comisiei Europene ca Viena nu poate actiona singura in astfel de probleme.

"Marile banci austriece, cei mai mari furunizori de credite in Europa Centrala si de Est, au revenit pe o pozitie de egalitate cu celelalte banci concurente europene", a spus sursa.

Un purtator de cuvant al Raiffeisen Bank International (RBI), divizie a Raiffeisen Zentralbank, a declarat ca modificarea reglementarii austriece de la limitare la monitorizare a creditarii poate avea un impact pozitiv.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii