ASIGURARI | Ultima Ora

Aurelia Cristea, Directorul General al PAID: Asigurarea obligatorie a locuintelor contribuie la educarea populatiei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-11-15 16:54

Aurelia Cristea (foto), Directorul General al PAID, Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor, declara, intr-un comunicat de presa, ca asigurarea obligatorie a locuinţelor contribuie la educarea populaţiei în sensul utilizării pe scară largă a asigurărilor.

Declaratia vine dupa ce Curtea Constituţionala a respins excepţia de neconstituţionalitate a legii asigurarii obligatorii a locuintelor.

Comunicat de presa al PAID:

"Curtea Constituţionala a respins excepţia de neconstituţionalitate a Legii nr. 260/2008 republicate

Curtea Constituţională a respins ieri, 13 noiembrie, prin Decizia 932/13.11.2012, excepţia de neconstituţionalitate a Legii nr.260/2008 republicate, invocată de Gheorghe MOMANU. Conform acestuia, Legea nr. 260/2008 trebuia considerată neconstituţională pe motiv ca ar legifera înşelăciunea. Domnul MOMANU susţinea că prima de asigurare aferentă poliţei PAD este o taxă, pe care trebuie să o achite chiar şi cei care nu au nevoie de protecţia acestui produs. De asemenea, el solicita instanţei constatarea faptului că locuinţa sa nu este supusa niciunuia dintre cele trei riscuri prevăzute de Legea nr. 260/2008 (cutremure de pământ, alunecări de teren şi inundaţii).

„Domnul MOMANU nu a indicat care articol sau aspect din Legea 260/2008 este neconstituţional şi nici dreptul constituţional încălcat. Astfel, invocarea faptului că legea trebuie declarată neconstituţională deoarece ar avea la baza înşelăciunea a fost declarata neîntemeiată. Mai mult decât atât, domnul MOMANU nu argumentează sub nicio formă fapta de înşelăciune care ar putea fi imputabilă Legii 260/2008 sau societăţii PAID”, declară Aurelia CRISTEA, Director General al PAID – Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor.

Legea 260/2008 republicată, prin instrumentul său, PAID, este o componentă esenţială a programului român de asigurare la catastrofe, program gestionat de Ministerul Administraţiei şi Internelor. PAID este membra a World Forum of Catastrophe Programmes, autoritatea tutelară la nivel mondial privind sistemele naţionale obligatorii de asigurare a locuinţelor împotriva dezastrelor naturale.

„În niciuna dintre ţările în care asigurarea locuinţei este obligatorie, aceasta nu a fost contestată, cu atât mai mult pentru o presupusă înşelăciune, cum greşit afirmă domnul MOMANU, când scopul Legii 260/2008 este tocmai protejarea populaţiei, si degrevarea bugetului Statului prin crearea unui sistem care să asigure o sursă financiară pentru refacerea locuinţelor afectate de dezastre naturale”, susţine Aurelia CRISTEA.
„Implementarea unui sistem care să ofere acoperire prin asigurare împotriva riscurilor catastrofale este parte din Proiectul Băncii Mondiale în ceea ce priveşte Atenuarea Riscurilor Cauzate de Hazarduri Naturale şi Pregătirea pentru Situaţii de Urgenţă”, adaugă liderul PAID.

Implementarea, începând cu iulie 2010, a unui program de asigurare obligatorie împotriva riscurilor de catastrofă a reprezentat pentru România un instrument optim pentru reducerea eforturilor financiare ale Guvernului necesare în vederea înlăturării efectelor unui dezastru natural.

„Prin transferul riscului către societăţile de asigurare, se creează posibilitatea folosirii de către stat a resurselor de la buget pentru refacerea infrastructurii, sporind totodată încrederea populaţiei în industria de asigurări, precum şi în autorităţi. De asemenea, având în vedere frecvenţa destul de ridicată a catastrofelor produse pe teritoriul României în ultimii ani, precum şi nevoia crescută de protecţie a bunurilor cetăţenilor, asigurarea obligatorie a locuinţelor apare ca o necesitate pentru fiecare, contribuind, în timp, la educarea a populaţiei în sensul utilizării pe scară largă a asigurărilor”, adaugă liderul PAID."

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii