ASIGURARI | Ultima Ora

ASF infirma ca ar fi sesizat DNA in legatura cu activitatea firmei de asigurari Astra; spune ca toate politele RCA sunt valabile

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-02-07 14:57

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) anunta, intr-un comunicat, ca "infirmă informațiile publicate de postul de televiziune RTV potrivit cărora, împreună cu BNR, ar fi sesizat DNA în legătură cu societatea ASTRA și solicită mass-media să trateze cu responsabilitate subiectele care țin de piața financiară." Postul de televiziune a afirmat ca Astra ar fi aproape de faliment iar romanii ar putea ramane fara asigurari.

ASF mai precizeaza ca își rezervă dreptul de a sesiza instituțiile statului în privința unor aspecte care fac obiectul activității altor instituții, simultan cu luarea unor decizii, dar astfel de aspecte nu sunt comunicate de către ASF având în vedere tocmai sensibilitatea piețelor financiare non-bancare.

Afirmaţii de genul ''sute de mii de români sunt în pericol să rămână fără RCA'' sau ''sute de mii de români nu vor fi despăgubiţi în cazul unor accidente'', publicate de Romania TV, sunt mincinoase şi lipsite de responsabilitate. ASF precizează că toate poliţele RCA emise de societăţile de asigurare care au acest drept sunt valabile de la momentul emiterii până la momentul expirării, se precizeaza in comunicatul ASF.

"Autoritatea de Supraveghere Financiară precizează că își rezervă dreptul să nu disemineze public informații referitoare la controalele în derulare. Mass-media și publicul au acces la rezultatele controalelor, în condițiile legii și ale normelor ASF, atunci când acestea sunt finalizate.

Procesul de control include printre alte etape: controlul efectiv, redactarea raportului de control, înștiințarea societăților de asigurare în privința raportului de control, măsurile propuse de echipa de control, dezbaterea raportului de control și a măsurilor propuse de către forul de conducere al ASF (Consiliul ASF), luarea hotărârilor de către Consiliul ASF, transpunerea hotărârilor în decizii ale Consiliului ASF, înștiințarea societăților de asigurare în privința deciziilor luate, diseminarea, în condițiile legii, a deciziilor luate de către Consiliul ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară nu comunică rezultatele controalelor decât în momentul în care întregul proces al actului de control este finalizat. Comunicările către public în privința deciziilor cu efecte de amploare asupra pieței supravegheate sunt transmise publicului după ce au fost aduse la cunoștința celor sancționați (societăți de asigurare sau persoane din conducerea societăților de asigurare)", mai arata ASF in comunicat.

În privința colaborării instituționale cu BNR și cu Ministerul Finanțelor Publice, ASF mentioneaza:

1. Autoritatea de Supraveghere Financiară colaborează instituțional cu Banca Națională a României în privința reglementării pieței financiare bancare și non-bancare.

2. Întâlnirile ASF cu BNR și cu Ministerul Finanțelor Publice se desfășoară în cadru instituțional, la intervale regulate de timp și au ca subiect armonizarea reglementării și supravegherii în piețele financiare bancare și non-bancare, în conformitate cu mecanismele europene de supraveghere.

3. Conținutul discuțiilor instituționale dintre reprezentanții ASF, BNR şi MFP nu este făcut public.

4. Înainte de înființarea ASF, discuțiile instituționale pentru sectoarele asigurări, piață de capital, pensii private erau purtate cu reprezentanții BNR de către fostele CSA, CNVM şi CSSPP, în cadrul Comitetului Naţional pentru Stabilitate Financiară. ASF înlocuiește de drept cele 3 entități în acest dialog instituțional, urmând ca în perioada următoare cadrul legal să fie actualizat astfel încât să cuprindă toate cele 3 instituții (BNR, ASF şi MFP) în vederea unui schimb adecvat de informații și experiență inter-instituțională.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Doar 5 banci au ramas fara plati instant in lei

Numarul bancilor la care se pot face plati si transferuri instant in lei (banii ajung in cateva secunde) a ajuns la 18, conform datelor Transfond. Ultimele banci care au implementat acest serviciu sunt Unicredit si Revolut, precum si institutia nebancara Smith&Smith, prima detalii

Ratingul Garanti BBVA a fost imbunatatit

Garanti BBVA România (GBR) anunță că agenția internațională de rating Fitch Ratings a revizuit în creştere Ratingul pentru Datorii pe Termen Lung (IDR) al băncii la ´BB´ de la ´BB-´ cu Perspectivă Stabilă, conform unui comunicat de presa, in care se detalii

Bancile au facut un profit record

Sistemul bancar romanesc a obtinut un nou profit record in cel de-al treilea trimestru al anului, de aproximativ 11,8 miliarde lei, in crestere anuala cu 9%, echivalentul a 1 miliard de lei, conform calculelor facute dupa indicatorii publicati de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Cu detalii

Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • Nu vor să aplice Legea 243/2024

    Buna ziua, VĂ ROG MULT SĂ MĂ AJUTAȚI. Am încercat o soluție cu cu cei de la CSALB, cerere ... detalii

  • !

    Era interesant de aflat cat a dat Casa regala din exedentul Casei in toate cele 7 razboaie in care ... detalii

  • plati online

    ING respinge in mod constant platile facute online cu cardurile ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii