BANCI | Ultima Ora

Alpha Bank trebuie sa reduca dimensiunea subsidiarelor internationale, conform planului de restructurare aprobat de UE

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-07-10 09:31

Comisia Europeana a aprobat planul de restructurare a bancii grecesti Alpha Bank, ca urmare a ajutorului de stat primit pentru traversarea crizei financiare, plan care prevede, printre altele, si reducerea dimensiunilor subsidiarelor din strainatate. In Romania, Alpha Bank si-a diminuat pe parcursul ultimilor 5 ani cota de piata cu doar 1 punct procentual, de la 5,5% in 2008 la 4,5% in prezent, banca fiind acum a 8-a ca marime din Romania, in scadere de pe locul 6 inainte de criza.

Alpha Bank Romania a obtinut in primul trimestru din 2014 un profit brut de 1,4 milioane euro, dupa pierderi de 4,7 milioane euro inregistrate la finalul anului trecut. (Vezi aici detalii)

Planul de restructurare, se arata in comunicatul Comisiei Europene, care va permite Alpha Bank sa redevina profitabila si care a inceput deja sa fie implementat, prevede reducerea in continuare a activitatii operatiunilor internationale si consolidarea pozitiei din Grecia, in principal prin masuri de rationalizare a cheltuielilor de operare, cresterea venitului net din dobanzi, consolidarea bilantului si o monitorizare stricta a riscului.

Alpha Bank a primit in 2009 un ajutor de stat in valoare de 940 de milioane de euro, iar fondul de stabilitate financiara a Greciei, constituit din fonduri europene, a mai furnizat bancii un ajutor de 4 miliarde de euro pe parcursul anilor 2012 si 2013.

Comisia Europeana precizeaza ca acest ajutor pentru Alpha Bank este cel mai redus acordat de fond (HFSF) pentru cele patru banci sistemice grecesti (Eurobank, National Bank of Greece, Piraeus Bank si Alpha Bank).

In aprilie 2014, Alpha Bank a reusit sa emita obligatiuni in valoare de 1,2 miliarde euro pentru a-si ajusta capitalul in urma testului de stres realizat in 2013 de banca centrala a Greciei si pentru rambursarea ajutorului de stat sub forma actiunilor preferentiale.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii