BANCI | Ultima Ora

Alpha Bank a avut pierderi de 8,9 milioane euro in trimestrul 3 din 2014

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-11-10 21:00

Dupa ce a terminat jumatatea anului cu un profit brut de 3,9 milioane euro, Alpha Bank a inregistrat in trimestrul trei pierderi de 8,9 milioane euro, astfel ca banca a incheiat primele noua luni din 2014 cu un rezultat negativ de 5 milioane de euro, conform raportului trimestrial publicat de banca-mama din Grecia.

Alpha Bank obtinuse in primul trimestru din 2014 un profit brut de 1,4 milioane euro, dupa pierderi de 4,7 milioane euro inregistrate la finalul lui 2013.

Sa vedem care au fost cauzele pierderilor din T3 2014.

Banca a avut un venit din operatiuni (dobanzi si comisioane incasate de la clienti) de 113 milioane euro, fata de cele 77,9 milioane euro de la jumatatea anului.

In acelasi timp, costurile bancii (dobanzile platite pentru depozitele de la clienti, cheltuielile de functionare etc.) au fost de 65 milioane euro, in crestere de la 43 de milioane de euro in trimestrul anterior.

Alpha Bank a avut asadar un profit operational de 48 de milioane de euro.

Numai ca banca a trebuit sa faca provizioane pentru credite neperformante de 53,6 milioane euro, fata de doar 31,1 milioane euro in trimestrul anterior, asadar mai mari cu 5,6 milioane euro decat venitul operational, ceea ce inseamna pierderi pentru banca.

Cresterea provizioanelor a avut loc in contextul majorarii ratei creditelor neperformante de la 14,5% in iulie la 15,1% in septembrie, o tendinta contrara mediei sistemului bancar, care este in scadere, ca efect al masurilor BNR de curatare a portofoliilor bancare prin scoatarea neperformantelor in afara bilanturilor.

Alpha Bank avea la finalul lunii septembrie 2014 credite in valoare de 2,938 milioane euro, in crestere cu 27 milioane euro fata de trimestrul anterior, cand acestea se ridicau la 2,911 milioane euro. Creditele ipotecare aveau o valoare de 852 milioane euro, creditele de consum de 301 milioane euro, ambele cu valori neschimbate fata de trimestrul anterior. In schimb, banca si-a redus cu 257 milioane euro volumul de credite corporate, de la 1,757 miliarde euro la 1,5 miliarde euro.

Alpha Bank si-a diminuat si stocul de depozite atrase de la clienti, acestea scazand cu 47 de milioane de euro, la un total de 1,5 miliarde euro.

Banca si-a mentinut numarul unitatilor teritoriale la un total de 149 de sucursale, in timp ce numarul angajatilor a scazut usor de la 2.039 la 2.011 salariati.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii