ASIGURARI | Ultima Ora

Activele administrate de ING Asigurari de Viata au crescut cu doar 2% in 2011, la 2,1 miliarde lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-02-09 14:19

Pe segmentul de asigurari de viata, 2011 a fost un an bogat in demersuri de informare si educare a publicului si profesionalizare a fortei de vanzari, anunta ING Asigurari de Viata intr-un comunicat.

- Valoarea activelor financiare in administrare a ajuns la nivelul de 2,1 miliarde RON la sfarsitul anului 2011, in crestere cu 6% fata de 2010.

- Volumul primelor brute subscrise de ING Asigurari de Viata era de 554,4 milioane RON la finele lui 2011, in crestere cu 2% fata de anul precedent.

- Interesul clientilor pentru produse mai simple si solutii de diminuare a riscurilor, pe fondul volatilitatii pietei de capital, a continuat si in 2011, generand un apetit sporit pentru produsele traditionale, care ofera protectie si randamente garantate. Astfel, in vanzarile noi din 2011 ale ING Asigurari de Viata acest tip de contracte a reprezentat 67% din numarul total de polite subscrise.

- Intensificarea eforturilor de informare si educare si lansarea unor instrumente imbunatatite de consiliere financiara au avut un impact pozitiv asupra nivelulului de constientizare a clientilor privind necesitatea de planificare pe termen lung. Astfel, atat resursele mobilizate, cat si nivelul de protectie pentru politele de viata incheiate la ING au crescut: prima bruta medie pentru contractele incheiate in 2011 a fost de 1.594 RON, cu 6% mai mare ca in 2010, iar suma asigurata medie pentru portofoliul de asigurari noi din 2011 a ajuns la 47.194 RON, in crestere cu 7% fata de anul precedent.

- In acelasi timp, valoarea beneficiilor platite clientilor de ING in 2011 pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate a fost de 63,2 milioane RON, cu peste 18% mai mare fata de anul precedent (cand s-a situat la nivelul de 53,4 milioane RON).

- Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata este de 1,65 fata de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,69 comparativ cu nivelul minim cerut (1).

CORNELIA AURELIA COMAN (foto), DIRECTOR GENERAL ING ASIGURARI DE VIATA:
„2011 a continuat sa fie un an cu provocari, dificultatile aparute pe plan european incetinind revigorarea economica. Totusi, stabilizarea la nivel macro si imbunatatirea usoara a perspectivelor au avut un impact pozitiv asupra increderii consumatorilor si a resurselor alocate de acestia obiectivelor de protectie financiara si de economisire. Cresterea cu peste 30% a numarului de clienti care s-au intors la ING in 2011, incheind o asigurare de viata noua, revenirea ratei de reziliere la nivelul de dinaintea crizei, din 2008, si majorarea resurselor mobilizate pentru asigurarile incheiate sunt semnale in acest sens. In ceea ce priveste rezultatele ING pe segmentul de asigurari de viata in anul 2011, sustinerea cu succes a unor proiecte majore de investitii pentru cresterea beneficiilor oferite clientilor, consolidarea profesionalismului consultantilor nostri si dezvoltarea viitoare a activitatii, dublate de consolidarea pozitiei de lider, reprezinta atingerea obiectivelor asumate”.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii