BANCI | Ultima Ora

Actiunile UniCredit se devalorizeaza pe Bursa la minimul ultimilor 19 ani

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-01-06 08:03

UniCredit ar valora mai mult dacă grupul italian ar fi dezmembrat şi vândut pe bucăţi, scrie cotidianul american Wall Street Journal, după ce acţiunile au scăzut puternic miercuri şi joi, până la minimul ultimilor 19 ani, şi au fost chiar suspendate de mai multe ori de la tranzacţionare.

Cotaţia UniCredit a coborât cu 14% miercuri şi cu 16% joi, până la 4,536 euro, minimul din septembrie 1992, iar capitalizarea băncii a ajuns la 8,9 miliarde de euro.

Declinul băncii a fost accelerat, în contextul crizei datoriilor suverane din Europa, de anunţul unui discount semnificativ al preţurilor unei emisiuni de titluri pentru atragerea a 7,5 miliarde de euro, fonduri necesare grupului pentru respectarea pragului de 9% al ratei de adecvare a capitalului, impus de autorităţiele europene.

Preţul de 1,94 euro pentru o acţiune nouă a UniCredit, anunţat miercuri, este cu 69% mai mic faţă de cotaţia de 6,33 euro din închiderea şedinţei de marţi şi cu 43% sub nivelul de tranzacţionare estimat după realizarea majorării de capital.

Doar 11% din acţionari s-au angajat să cumpere acţiunile care le revin, în timp ce încă 13% afirmă că vor face probabil acest lucru. Emisiunea de acţiuni este subscrisă în întregime de bănci, astfel că UniCredit va primi banii, însă analiştii se tem că băncile care au participat ar putea rămâne cu un portofoliu substanţial de acţiuni nedorite.

UniCredit are ghinion că este o bancă internaţională cu sediul în Italia, într-un moment când investitorii evită această ţară, scrie Wall Street Journal.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii