BANCI | Analiza

Vilele de lux nu se mai vand profitabil, asa ca se scot la ichiriere

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-09 13:36

Piaţa rezidenţială premium şi de lux va înregistra în următorul an cea mai mare ofertă de proprietăţi scoase la închiriere, deoarece proprietarii acestui tip de locuinţe nu le mai pot vinde la randamentele scontate, potrivit companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.

"Recesiunea imobiliară diversifică oferta de locuinţe date spre închiriere. Oferta constantă din ultimii ani era constituită din proprietăţile închiriate de către cei care deţin deja cel puţin o altă locuinţă şi care privesc a doua proprietate ca pe o investiţie, o sursă suplimentară de venit. Acestora li s-au adăugat în ultimele opt luni, gradual, oferte de la diverşi proprietari care nu activaseră înainte pe segmentul închirierilor", a declarat, într-un comunicat, Oana Lungu, consultant în departamentul rezidenţial al DTZ Echinox.

Noii intraţi pe această piaţă sunt, în primul rând, cei care au cumpărat, la un preţ avantajos, în urmă cu un an proprietăţi în zone foarte bune, de obicei vile, pe care le-au renovat în vederea unei investiţii pe termen scurt şi care aşteptau momentul oportun pentru a le vinde pentru a obţine profit.

"Aceştia însă au fost luaţi prin surprindere de noile condiţii de piaţă şi au realizat că randamentul investiţiei nu mai este unul realist, îndreptându-se acum spre închirierea lor, de cele mai multe ori la un preţ mai ridicat decât preţul pe care l-ar fi cerut, respectiv obţinut, înaintea perioadei de criză", a spus Lungu.

O parte din ofertă va fi rezultatul finalizării mai multor ansambluri de apartamente noi cu finisaje şi facilităţi premium, în zone centrale, lângă parcuri sau lacuri.

"Proprietarii acestor apartamente sunt reprezentaţi, pe de o parte de micii investitori care au achiziţionat portofolii de apartamente într-unul sau mai multe ansambluri rezidenţiale în vederea revânzării acestora pe termen scurt şi mediu, iar pe de altă parte de dezvoltatori. Pe o piaţă pe care tranzacţiile s-au redus semnificativ în ultimele luni, şi aceştia au ales varianta închirierii", a arătat Lungu.

În opinia sa, în contextul înăspririi condiţiilor de creditare şi a unei stări generalizate de expectativă, dezvoltatorii preferă să ofere apartamentele spre închiriere viitorilor proprietari, oferindu-le inclusiv posibilitatea de le cumpăra la un preţ preferenţial după o perioadă care variază de la un an la trei sau chiar patru ani.

"Această nouă ofertă de apartamente în ansambluri rezidenţiale a imobilizat oferta de apartamente în blocurile vechi. Interesul scăzut faţă de apartamentele vechi s-a făcut simţit relativ repede de către proprietarii care au scăzut chiriile simţitor. Oferta va continua să crească şi în următorul an, odată cu finalizarea altor proiecte rezidenţiale, echilibrând balanţa cerere-ofertă. Noile apartamente care intră şi vor intra pe piaţă îşi vor pune amprenta şi asupra preţului, iar proprietarii vor fi nevoiţi să scadă preţul în primă fază cu acele procente acumulate în aceste ultime luni", a mai spus reprezentantul DTZ.

DTZ Echinox prezentă pe piaţa românească din 2002 asigură o gamă largă de servicii pentru investitori, chiriaşi şi proprietari pe toate sectoarele pieţei imobiliare.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobanzi

CEC Bank a anuntat o promotie la creditele de nevoi personale, cu o dobanda de 7,9%, valabila pentru cei care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii, cea mai mica dintre un numar de 13 astfel de imprumuturi acordate de 9 banci, conform topului realizat de detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii