BANCI | Ultima Ora

Uzina Dacia si-a intrerupt productia

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-20 11:46

Uzina Dacia şi-a întrerupt producţia, joi, până în 7 decembrie, din cauza scăderii pieţei interne şi a pieţelor de export, la această măsură constructorul auto apelând şi în perioada 30-31 octombrie şi 13-14 noiembrie.

Potrivit lui Nicolae Pavelescu, liderul sindical de la Dacia, salariaţii vor rămâne acasă ca urmare a întreruperii activităţii şi vor primi 85% din salariul brut, conform contractului colectiv de muncă al Dacia pe anul 2008. Totodată, ei vor beneficia de tichetele de restaurant aferente zilelor de întrerupere a activităţii, tichete pe care le-au primit în avans.

Pentru perioada 20 noiembrie - 7 decembrie va continua să funcţioneze doar centrul CKD (pachete de piese destinate exportului şi asamblării în alte uzine) al Dacia.

"Din cauza scăderii brutale a pieţelor auto, deşi este un succes atât la export, unde îşi creşte cota de piaţă, cât şi în România, Dacia se vede nevoită să îşi întrerupă producţia în perioada 20 noiembrie – 7 decembrie 2008", se preciza într-un comunicat al Dacia.

Adâncirea crizei financiare şi economice în luna octombrie duce la o scădere importantă a pieţelor auto, inclusiv cea a României, arată constructorul auto.

În ceea ce priveşte declinul pieţei auto româneşti, producătorul pune această tendinţă pe fondul efectelor crizei financiare asupra creditului, în condiţiile în care peste 60% dintre maşinile noi marca Dacia sunt cumpărate prin credit sau leasing.

Un alt argument invocat de Dacia este "invazia" de vehicule uzate importate odată cu aplicarea noii legislaţii privind taxa auto, de la 1 iulie 2008.

La uzina de la Mioveni activitatea a mai fost întreruptă timp de trei săptămâni, în lunile martie-aprilie, din cauza unei greve a angajaţilor. Renault-Dacia nu a comunicat numărul de unităţi pe care nu le-a fabricat din această cauză, însă a precizat că pierderile s-au ridicat la 13 milioane de euro.

Veniturile Dacia au crescut cu 24,5% anul trecut, de la 5,78 miliarde lei (1,63 miliarde euro) la 7,2 miliarde lei (2,15 miliarde euro).

În acelaşi timp, profitul net al companiei a urcat cu 17,2%, de la 377,27 milioane lei (107 milioane euro) la 442,34 milioane lei (132,54 milioane euro).

În primele nouă luni ale acestui an, Dacia a vândut 194.165 automobile, în creştere cu 17% faţă de perioada similară a anului trecut.

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat, luni, Uzina Dacia Mioveni, şi a apreciat că o măsură pentru ieşirea din criza actuală, care afectează şi domeniul auto, ar putea fi suspendarea temporară a taxei de înmatriculare pentru maşinile noi, pe modelul Germaniei.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii