BANCI | Ultima Ora

Un fost bancher Credit Suisse a fost gasit vinovat de trafic cu informatii privilegiate

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: GhiseulBancar.ro
2008-02-05 14:55

Un tribunal american l-a gãsit luni pe un fost bancher de investitii din cadrul Credit Suisse Group vinovat de trafic cu informatii privilegiate, legate de o serie de preluãri corporative, inclusiv preluarea de 32 miliarde dolari a companiei energetice TXU Corp, scrie Reuters.

Procurorii americani l-au acuzat pe Hafiz Naseem, în vârstã de 37 de ani, cã a câstigat 7,5 milioane dolari dintr-o schemã prin care a divulgat unui prieten din Pakistan informatii privilegiate despre anumite afaceri în curs.
Acesta a tranzactionat apoi folosindu-se de aceste informatii.

Naseem a fost condamnat pe baza a 28 de capete de acuzare pentru trafic cu informatii privilegiate si un cap de acuzare pentru cã a conspirat la comiterea unor fraude mobiliare.

Acesta a fost arestat imediat dupã ce procurorii au pledat în fata judecãtorului cã Naseem reprezintã un risc si cã trebuie închis înainte de pronuntarea sentintei.

Dupã pronuntarea verdictului, avocatul lui Naseem, Michael Bachner, i-a spus judecãtorului cã "existã puncte majore asupra cãrora se poate face apel".

Faptele de care este acuzat Naseem se pedepsesc cu pânã la 25 de ani de închisoare si deportare, desi procurori au propus o sentintã de 12 pânã la 15 ani de închisoare.

Naseem a pledat vinovat asupra tuturor celor 29 de capete de acuzare.

"Nu suntem de acord cu decizia juriului si credem cã Naseem va fi dezvinovãtit la recurs", a declarat Bachner dupã verdict.

Procurorii federali au anuntat o serie de procese legate de informatii privilegiate în ultimul an si au formulat în martie 2007 acuzatii împotriva a 13 angajati din cadrul Morgan Stanley si din cadrul unitãtii UBS Securities a grupului UBS AG.

Procurorii sustin cã Naseem a oferit prietenului sãu Ajaz Rahim informatii care nu erau publice în legãturã cu tranzactiile ce urmau a fi desfãsurate. Un agent din cadruul Biroului Federal de Investigatii (FBI), a dat mãrturie cã Naseem a efectuat 150 de telefoane cãtre Rahim în timpul anului 2006 si în prima parte din 2007, unele dintre acestea fiind urmate de tranzactii ale bancherului pakistanez.

Acuzarea a subliniat cã Naseem a fost singurul angajat Credit Suisse din biroul din New York care l-a sunat pe Rahim.

Procurorii au mai anuntat cã Rahim a câstigat cel putin 60.000 dolari în cadrul fiecãrei tranzactii ilegale si chiar 5 milioane dolari într-un caz.

Bachner a replicat însã cã întregul caz este bazat pe speculatii, din moment ce nu toate conversatiile telefonice dintre Naseem si Rahim au fost urmate de o tranzactie ilegalã.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii