BANCI | Ultima Ora

UE va renunta la cardurile cu banda magnetica

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-01-18 10:37

Pentru a combate contrafacerea cardurilor bancare şi pentru a spori gradul de securitate a datelor, Uniunea Europeană intenţionează să înlocuiască întregul portofoliu al cardurilor cu bandă magnetică cu unele echipate doar cu cip, relatează luni antena rusă a Deutsche Welle.

În prima jumătate a anului 2010, poliţia din Germania a înregistrat aproximativ 2.000 de furturi de date de pe carduri de plastic la ATM-uri, estimând pagubele provocate la 40 milioane de euro.

Prin diferite metode, între care şi cameră video ascunsă, infractorii ajung în posesia datelor secrete care le deschid accesul la contul bancar. Un cip face această operaţiune mai dificilă în comparaţie cu banda magnetică, estimează experţii.

Astfel, începând cu 2011, toate ATM-urile din ţările membre ale Uniunii Europene trebuie să accepte carduri de credit cu cip, deoarece acestea sunt mai greu de contrafăcut.

Conform estimărilor unor bănci germane, 93 de milioane de carduri din Germania dispun deopotrivă de bandă magnetică şi cip. Însă va fi nevoie de câţiva ani pentru retragerea tuturor cardurilor cu bandă magnetică din circulaţie. Important este că procesul a început deja, estimează experţi financiari germani.

Astfel, începând cu luna iulie a.c., supermarketurile şi alte centre comerciale din Germania vor accepta doar plata prin intermediul cardului cu cip, iar, din 2012, retragerea de numerar la ATM-urile din Germania se va putea face numai prin intermediul cardurilor cu cip.

Dacă în spaţiul UE, cardurile cu cip pot fi utilizate chiar şi în prezent, în afara comunităţii, cum ar fi în Turcia sau SUA, ATM-urile acceptă doar cardurile cu bandă magnetică. De aceea, băncile nu se grăbesc să treacă la noul sistem. 'Nimeni nu poate spune cu exactitate astăzi când vor dispărea cardurile cu bandă magentică' - apreciază Peter Roth, secretarul Uniunii băncilor de economii din Germania.

După cum subliniază Deutsche Welle, poliţia germană a raportat că la originea furtului de date de pe cardurile cu bandă magnetică se află organizaţii internaţionale de crimă organizată, compuse preponderent din cetăţeni români. 'Doi naşi români ai mafiei' urmează să fie judecaţi cât de curând în Germania, potrivit postului de radio citat.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii