BANCI | Ultima Ora

SUA aproba o reforma radicala a industriei financiare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-05-22 11:40

Senatul Statelor Unite a aprobat cea mai vastă reformă a industriei financiare după Marea Criză din 1929-1930, votând impunerea unor restricţii pentru vânzarea şi cumpărarea de proprietăţi de către bănci şi înfiinţarea unei agenţii de protecţie a consumatorului pentru a preveni ca creditorii să facă abuzuri, relatează Bloomberg.

Legislaţia, aprobată cu 59 de voturi pentru şi 39 împotrivă, va trebui să se armonizeze cu cea a Camerei Reprezentanţilor din luna decembrie. După aceea, aceasta trebuie promulgată de preşedintele Barack Obama. Analiştii susţin că acest lucru se va întâmpla luna viitoare.

Reforma mai conţine şi un mecanism prin care instituţiile financiare să fie lichidate, mai ales cele care, recent, erau considerate prea mari pentru a se prăbuşi.

"Când această reformă va deveni lege, veselia de pe Wall Street se va termina", a declarat Harry Reid, liderul majorităţii din Senat, după vot.
Acesta a mai explicat că nu se mai poate paria cu banii publici şi că proiectul vizează evitarea apariţiei unei noi crize financiare.
Textul previne, de asemenea, utilizarea banilor publici pentru salvarea instituţiilor financiare, prevăzând, totodată, o reglementare mai strictă a pieţei produselor derivate. Acestea nu vor mai fi comercializate decât pe platforme transparente.

În plus, proiectul interzice băncilor să efectueze tranzacţii cu instrumente financiare de tip "swap".

Preşedintele Obama a declarat că versiunea finală a proiectului de lege nu va sufoca piaţa liberă, chiar dacă face instituţiile financiare să fie responsabile.

"De-a lungul anilor, industria financiară a încercat în mod repetat să facă ceva ca această lege să nu fie aprobată, folosindu-se de milioane de dolari pentru publicitate şi lobby. În momentul de faţă putem spune că toate aceste eforturi au eşuat", a explicat preşedintele american, adăugând că mai sunt destul de multe lucruri de făcut în această privinţă.

"Camera Reprezentanţilor şi Senatul trebuie să ajungă la un punct comun", a mai afirmat Obama, referindu-se la diferenţele dintre cele două propuneri legislative.

"În acest timp, până se ajunge la un punct comun, industria financiară şi organizaţiile de lobby vor continua să se lupte", a continuat acesta.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii