BANCI | Ultima Ora

Standard & Poor's: Franta va pierde ratingul de top AAA daca nu scade cheltuielile bugetare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-06-12 12:18

Franţa şi-ar putea pierde în următorii ani ratingul de top "AAA" şi ar putea intra în categoria "junk" până în 2040, dacă nu adoptă reforme pentru reducerea cheltuielilor prea mari ale statului, a avertizat vineri agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P).

Creşterea cheltuielilor cu sănătatea şi cu pensiile va pune tot mai multă presiune pe ratingul de credit al ţării, începând din 2014-2016.

"Este puţin probabil ca S&P să menţină ratingul AAA acordat statului francez" în absenţa unor noi reforme pe termen lung, se arată într-un raport al S&P privind impactul îmbătrânirii populaţiei.

Guvernul francez a afirmat în repetate rânduri că este hotărât să-şi păstreze ratingul AAA, acesta fiind unul dintre motivele pentru care a fost adoptată anul trecut o reformă a sistemului de pensii care va creşte treptat vârsta minimă de pensionare de la 60 la 62 de ani şi vârsta minimă de retragere din activitate cu pensie completă de la 65 la 67 de ani.

Parisul vrea de asemenea să revizuiască constituţia pentru ca următoarele guverne să fie obligate să stabilească ţinte de echilibrare a bugetului, după modelul plafonului de deficit bugetar din Germania.

Principalele reforme la care se referă S&P vizează continuarea remodelării sistemului de pensii, dar şi alte măsuri de reducere a cheltuielilor publice.

Dacă guvernul francez nu continuă reformele, ratingul ţării se va apropia de nivelul "AA" până în 2020, anticipează S&P.

În acest scenariu, ratingul ar coborî la "A" până în 2025, "BBB" până în 2030 şi ar putea intra în categoria "junk" până în 2040, notează agenţia.

S&P a arătat pe de altă parte că Franţa îşi va putea păstra ratingul "AAA" până în 2050 dacă bugetul va fi echilibrat în următorii cinci ani (cheltuieli egale cu veniturile), situaţie care nu a mai fost reuşită din 1974.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii