BANCI | Ultima Ora

Standard & Poor's (S&P) coboara de la 'stabilă' la 'negativă' perspectiva ratingurilor UniCredit

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-06 20:11

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P) a coborât, luni, de la 'stabilă' la 'negativă' perspectiva ratingurilor grupului bancar italian UniCredit, după ce banca a anunţat că e posibil să înregistreze în viitor o scădere a câştigurilor, potrivit unui comunicat al S&P.

Agenţia a menţinut la 'A+' ratingul UniCredit pentru creditele pe termen lung şi la 'A-1' pe cel pentru creditele pe termen scurt.

"Mişcarea ratingului survine în contextul în care UniCredit a anunţat că i-ar putea scădea câştigurile, laolaltă cu măsuri excepţionale de consolidare a capitalului", spune analistul Alberto Buffa di Perrero de la agenţia de rating.

Estimările de câştig pentru a doua jumătate a lui 2008 anunţate de bancă sunt mult sub anticipările anterioare. Chiar dacă ar vinde o mare parte din active, grupul se aşteaptă în prezent să obţină un profit net de numai 5,2 miliarde euro în 2008, comparativ cu 6,5 miliarde euro în 2007. Câştigurile UniCredit din prima jumătate a anului au fost de 2,8 miliarde dolari.

"Câştigurile mai mici reflectă, în mare parte, expunerea la volatilitatea accentuată de pe piaţă, dar reflectă şi faptul că profitul ar putea fi afectat de înrăutăţirea condiţiilor macroeconomice", a adăugat analistul citat.

Afacerile UniCredit sunt expuse la condiţiile economice din Germania şi la volatilitatea din ţările central şi est-europene, potrivit comunicatului S&P. UniCredit va lansa acţiuni de controlare a costurilor, astfel încât să contrabalanseze presiunile asupra veniturilor.

Agenţia de evaluare financiară Fitch coborâse, de asemenea, de la 'pozitivă' la 'negativă', perspectiva ratingurilor grupului financiar italian UniCredit şi ale subsidiarelor sale HVB şi Bank Austria Creditanstalt, ca urmare a efectelor crizei financiare mondiale, potrivit unui comunicat publicat pe 2 octombrie de agenţia de rating.

UniCredit Group a afişat o scădere anuală de 30% a profitului net din primele şase luni ale anului, până la 3 miliarde euro. În al doilea trimestru al anului, grupul a înregistrat un profit net de 1,9 miliarde euro.

UniCredit este prezent pe piaţa românească prin UniCredit Ţiriac Bank, care deţinea a şasea poziţie după active la finalul anului trecut, pe piaţa bancară din România. Grupul UniCredit este prezent în România şi prin UniCredit Leasing Corporation IFN, CA-IB România, Pioneer Asset Management SAI şi UniCredit Leasing Fleet Management.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii