BANCI | Ultima Ora

Sondaj INS: Managerii se asteapta ca preturile de vanzare cu amanuntul sa creasca cu 40%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-03-29 08:48

Managerii se aşteaptă ca preţurile de vânzare cu amănuntul să înregistreze creşteri cu 40%, în perioada martie - mai 2011, deşi prognozează creşteri şi pentru toate domeniile activităţii economice, respectiv cu 23% la volumul producţiei industriale, 18% în construcţii, 2% în comerţ cu amănuntul şi 7% în servicii, informează un comunicat remis luni Agerpres de către Institutul Naţional de Statistică (INS).

În condiţiile în care volumul producţiei este prognozat să înregistreze o creştere cu 23% (sold conjunctural), managerii din industria prelucrătoare preconizează o reducere a numărului de salariaţi cu -5% la întreprinderile mici (cu maximum 49 de salariaţi), dar şi o scădere a numărului de personal cu -28% în metalurgie, cu -18% în fabricarea altor mijloace de transport şi cu -17% în domeniul fabricării substanţelor şi a produselor chimice (solduri conjuncturale). În celelalte sectoare ale industriei prelucrătoare, managerii prevăd o reducere a personalului cu -1%.

În construcţii, la o creştere a volumului producţiei de +18% şi o creştere moderată a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural +9%), managerii estimează o creştere uşoară a numărului de salariaţiÎn schimb, managerii preconizează că preţurile lucrărilor de construcţii, vor creşte cu +18%.

În sectorul comerţului cu amănuntul, managerii au estimat pentru martie perioada martie - mai că activitatea va fi cu 2% mai mare, în condiţiile în care volumul total al vânzărilor de mărfuri va creşte cu 8% (sold conjunctural), iar volumul comenzilor adresate de către unităţile comerciale furnizorilor de mărfuri va fi cu 4% mai mare.

Angajatorii prognozează o relativă stabilitate a numărului de salariaţi din acest sector (sold conjunctural +1%).

Managerii societăţilor comerciale se aşteaptă ca preţurile de vânzare cu amănuntul să înregistreze creşteri cu 40% în perioada martie - mai 2011 (sold conjunctural).

Conform estimărilor managerilor din sectorul serviciilor, cererea (cifra de afaceri) va cunoaşte o creştere cu +7%, numărul de salariaţi va rămâne relativ stabil, (sold conjunctural -1%), dar preţurile de vânzare sau de facturare a prestaţiilor vor avea o tendinţă de creştere cu +14% (sold conjunctural).

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii