BANCI | Ultima Ora

Sindicatele spun ca BCR nu ar respecta drepturile angajatilor Anglo Romanian Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-24 08:42

Sindicaliştii din asigurări şi bănci susţin că Banca Comercială Română, care este în proces de integrare a Anglo Romanian Bank Ltd., nu ar respecta drepturile din contractele individuale de muncă ale salariaţilor transferaţi în BCR, iar condiţiile de muncă ale acestora ar fi modificate substanţial.

Federaţia Sindicatelor din Asigurări şi Bănci (FSAB), membră a "Cartel Alfa", a aratat, într-un comunicat de presă, că sprijină salariaţii Anglo Romanian Bank Limited (ARBL) în procesul de transfer către Banca Comercială Română SA (Group Erste).

Primele discuţii între conducerea BCR, reprezentaţii FSAB şi ai Sindicatului Funcţionarilor Bancari vor avea loc marţi, urmând ca vineri reprezentanţii celor două grupuri sindicale să se întâlnească cu preşedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels.

Banca Comercială Română, membră a Grupului Erste, se află în proces de integrare a subsidiarei sale din România, Anglo Romanian Bank Limited. În cadrul acestui proces, activele, pasivele, clienţii şi angajaţii ARBL vor fi transferaţi la BCR.

Potrivit sindicatelor, Banca Comercială Română arăta că "angajaţii ARBL din România (96 de salariaţi) vor fi transferaţi în BCR, în conformitate cu legislaţia românească ce reglementează protecţia salariaţilor în cazul unui transfer de întreprinderi (regulamentul TUPE)" şi că "BCR face toate eforturile pentru a găsi oportunităţi potrivite de angajare în cadrul BCR pentru toţi angajaţii ARBL".

În conformitate cu Legea 67/2006 privind protecţia angajaţilor în cazul fuziunii/cesiunii de întreprinderi şi a regulamentului TUPE aplicabil statelor membre UE, drepturile şi obligaţiile Anglo Romanian Bank Limited care decurg din contractele individuale de muncă încheiate cu salariaţii, precum şi cele din contractul colectiv de muncă aplicabil la nivel ARBL, existente la data transferului, vor fi transferate integral către BCR, iar condiţiile de muncă ale salariaţilor nu vor putea fi modificate substanţial, au precizat reprezentanţii federaţiei sindicale.

"La această dată, conform documentelor comunicate ARBL de către BCR, salariaţii nu vor fi transferaţi integral către BCR. Totodată, pentru salariaţii care vor fi transferaţi către BCR, drepturile din contractele individuale de muncă ale acestora nu sunt preluate, iar condiţiile de muncă sunt modificate substanţial de către BCR", susţin sindicaliştii.

Federaţia Sindicatelor din Asigurări şi Bănci şi Sindicatul Funcţionarilor Bancari din ARBL îşi exprimă dezacordul faţă de "modalitatea de aplicare a legislaţiei româneşti şi europene de către o instituţie de credit cu capital european, de prim rang, care activează pe piaţa din România şi care foloseşte forţa de muncă a peste 8.000 de angajaţi".

Cele două organizaţii sindicale precizează că sunt preocupate de condiţiile în care BCR realizează preluarea resurselor umane în cadrul acestui transfer, deoarece "se poate crea un precedent periculos pentru toţi salariaţii care vor trece printr-un proces similar".

Erste Bank controlează în România grupul BCR, care include în principal banca BCR, BCR Banca pentru Locuinţe, good.bee Service, BCR Pensii, BCR Leasing, BCR Asset Management, BCR Securities, Anglo Romanian Bank Limited şi BCR Chişinău.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii