BANCI | Ultima Ora

Sera veche de la Gradina Botanica, redeschisa cu sprijinul Alpha Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-11-14 15:43

După 35 de ani, Grădina Botanică “Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti redeschide Sera Veche, Pavilionul recent reabilitat cu sprijinul Alpha Bank adăpostind un colţ de pădure tropicală, anunta banca intr-un comunicat.

Sera Veche a Grădinii Botanice a fost construită între anii 1889-1891, după modelul Serelor din Liège (Belgia). În 1976, a fost închisă pentru public, continuând să adăpostească doar plante de cultură. Pavilionul reabilitat in anul 2011 a fost gândit ca un colţ de pădure tropicală.

Prin biodiversitatea uluitoare pe care o adăposteşte, pădurea tropicală stârneşte permanent curiozitatea cercetatorilor si impune respect pentru rolul primordial pe care il are in mentinerea vietii pe Terra. Acest pavilion va fi extrem de util studenţilor biologi care pot cunoaşte aici reprezentanţi ai multor familii de plante exotice, pot observa diversitatea formelor biologice, diversitatea tipurilor de organe vegetative, de flori, fructe, seminţe. De asemenea, pavilionul reprezintă un loc ideal pentru activităţi de educaţie ecologică cu preşcolari şi şcolari.

Proiectul de reabilitare a fost sprijinit de Alpha Bank România. Încă din 2010, Alpha Bank sprijină Grădina Botanică “Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti prin Platforma de responsabilitate socială Alpha Green, ce reuneşte iniţiativele în sprijinul protejării mediului înconjurător. Sub umbrela Alpha Green, la Grădina Botanică “Dimitrie Brândză” s-au organizat numeroase campanii si evenimente: aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Gradinii, plantări de copaci cu participarea angajatilor bancii, concursuri foto, campanii educative, expozitii de plante.

„Alpha Bank România a restaurat un monument istoric de mare valoare, care datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Să ne gândim că Arghezi, Caragiale, Barbilian s-au putut plimba prin această seră cu palmieri şi alte plante tropicale, dar generaţiile următoare n-au mai putut-o vizita. Acum se redeschide această parte din sera veche, care a necesitat reparaţii extinse, în respectul arhitecturii originale. Bătrâna Doamnă care este Grădina Botanică începe să nu mai arate aşa de bătrână, ci să fie pur si simplu o doamnă frumoasă”, a susţinut rectorul Universităţii din Bucureşti, prof.univ.dr. Ioan Pânzaru.

„Suntem încântaţi că Alpha Bank Romania a susţinut proiectul de reabilitare a Pavilionului din cadrul serelor vechi, un monument de patrimoniu care merita să fie redat oraşului şi locuitorilor săi, cu atât mai mult cu cât serele vechi împlinesc în acest an 120 de ani de la înfiinţare. ” a declarat dl. Sergiu Oprescu, Preşedintele Executiv Alpha Bank Romania.

Vizitarea Pavilionului „Padurea Tropicala” este gratuita.
Programul de vizitare este in zilele de Marţi, Joi, Sâmbătă şi Duminică, între orele 9-13.

Preţul unui bilet de intrare la Gradina Botanica este de 5 lei, iar al unui bilet redus este de 2 lei. Beneficiază de reducere elevii, studenţii şi pensionarii.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii