BANCI | Ultima Ora

Salariile au crescut cu 0,4% in aprilie, datorita primelor de Paste

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-04 16:06

Câştigul salarial mediu net a crescut în aprilie cu 0,4% (6 lei) faţă de martie, până la 1.408 lei (336 euro), datorită acordării unor prime de Paşte, a unor sume din profitul net şi a realizărilor de producţii mai mari, a anunţat, joi, Institutul Naţional de Statistică (INS).

În martie, câştigul salarial mediu net crescuse cu 3,2% (44 lei) faţă de februarie, până la 1.402 lei.

Ritmul anual de creştere s-a temperat la 9,8%, de la 17,6% în martie.

Câştigul brut a fost salarial mediu de 1.930 lei (460 euro) în a patra lună din acest an, cu 0,4% peste nivelul din luna precedentă.

Raportat la luna octombrie 1990, puterea de cumpărare era cu 28,1% mai mare în aprilie 2009, faţă de un avans de 27,9% în martie, mai arată datele INS.

Cele mai mari salarii nete au fost plătite în aprilie în activităţile de intermedieri financiare (4.116 lei, 981 euro), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (765 lei, 182 euro).

În aprilie 2009, în majoritatea activităţilor economice nivelul câştigului salarial mediu net a fost în uşoară creştere faţă de luna martie 2009, ca urmare a acordării de prime ocazionale (premii de Paşte), sume din profitul net şi a realizărilor de producţii mai mari, se mai arată în comunicatul INS.

Astfel, câştigul salarial mediu net a sporit cu 16,7% în activităţile de intermedieri financiare, cu 16,6% în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi cu 15,5% în extracţia cărbunelui superior şi inferior.

Creşteri între 10% şi 14% au fost acordate în fabricarea produselor din tutun, telecomunicaţii, extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, industria metalurgică, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor, fabricarea altor mijloace de transport.

În plus, au fost acordate majorări între 5% şi 9% în activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune, înregistrări audio şi activităţi de editare muzicală, activităţi de difuzare şi transmitere de programe, colectarea şi epurarea apelor uzate, captarea, tratarea şi distribuţia apei, alte activităţi extractive, extracţia minereurilor metalifere, fabricarea echipamentelor electrice, transporturi pe apă, transporturi terestre şi transporturi prin conducte, fabricarea substanţelor şi a produselor chimice, silvicultură şi exploatare forestieră, pescuit şi acvacultură.

În schimb, în unele activităţi economice s-au înregistrat scăderi ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă. Astfel, câştigul salarial mediu net din aprilie a scăzut cu 13,9% în activitatea de învăţământ faţă de cu martie 2009, respectiv cu 10,1% în cea de administraţie publică.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii