BANCI | Ultima Ora

Rusii si-au redus depozitele in ruble, preferandu-le pe cele in euro si dolari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-03 08:27



Particularii ruşi, neliniştiţi de turnura pe care o ia criza financiară, şi-au redus semnificativ depozitele bancare în ruble, preferându-le pe acelea în devize străine, potrivit datelor anunţate de banca centrală pentru septembrie, transmite AFP.

Depunătorii ruşi şi-au redus cu 110 miliarde de ruble (3,19 miliarde de euro) depozitele în ruble la băncile din Rusia în cursul acestei perioade, respectiv cu 2,1%. În total, depozitele în moneda naţională se ridică la 5.059 miliarde de ruble (146,71 miliarde de euro).

În paralel, depozitele în devize străine au crescut cu 2,7%, ajungând la 831 miliarde de ruble (24,1 miliarde de euro), potrivit datelor băncii centrale, preluate de Interfax. Astfel, procentul depozitelor în devize străine din totalul depozitelor a urcat la 14,1%, potrivit acestei surse.

Scăderea depozitelor în ruble afectează în special depozitele pe termen scurt (de mai puţin de un an), în timp ce acelea pe termen lung au continuat să crească în septembrie.

Mai mulţi lideri politici s-au străduit în ultimele zile să îşi convingă compatrioţii să îşi păstreze depozitele în ruble şi să nu le preschimbe în dolari sau euro, repetând că nu va avea loc o depreciere a monedei ruse.

"Mi-am păstrat toate conturile bancare. Nu am retras bani, nu am schimbat ruble în dolari şi nu am cumpărat acţiuni", a spus miercuri preşedintele Dmitri Medvedev.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii