BANCI | Ultima Ora

Romanii vor putea beneficia de dreptul la libera circulatie in Elvetia

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-09 09:58

Cetăţenii români şi bulgari vor putea beneficia de dreptul la liberă circulaţie în Elveţia cel mai devreme de la 1 aprilie, însă întregul proces se va desfăşura în mai multe etape, timp de şapte ani, a declarat, duminică, ministrul elveţian al Justiţiei, Eveline Widmer-Schlumpf.

Ea a apreciat că, la referendumul de duminică, "populaţia elveţiană a făcut o alegere pragmatică şi orientată către viitor".

Aproape 60 la sută dintre elveţieni au votat în favoarea confirmării şi extinderii pentru România şi Bulgaria a acordurilor aflate în vigoare începând din 2002.

Rezultatele referendumului au fost salutate şi de ministrul elveţian de Externe, Micheline Calmy-Rey, care s-a declarat "mândră că este elveţiană". Ea a apreciat că aprobarea masivă a măsurilor supuse referendumului confirmă "calea bilaterală" aleasă de Elveţia alături de principalul său partener economic.

Ministrul Economiei, Doris Leuthard, a apreciat că sfârşitul acestei săptămâni "a consolidat locul Elveţiei pe scena internaţională".

Şi mediile economice elveţiene au salutat rezultatul referendumului, federaţia companiilor elveţiene Economiesuisse afirmând că "populaţia elveţiană nu s-a lăsat condusă de temeri de moment, ci a gândit pe termen lung". Purtătorul de cuvânt al federaţiei, Urs Rellstab, a declarat că aprobarea acordurilor garantează şi accesul companiilor elveţiene pe piaţa celor 27 de state membre UE, destinaţia a două treimi din exporturile elveţiene.

Începând din 2002, când au intrat în vigoare acordurile de liberă circulaţie între Elveţia şi UE, 200.000 de europeni s-au instalat şi lucrează în Elveţia, în timp ce 400.000 de elveţieni lucrează în state ale Uniunii Europene.

Comitetul "companiilor pentru acordurile bilaterale", format din 500 de întreprinzători, consideră că rezultatul referendumului va consolida poziţia economiei elveţiene. "Companiile elveţiene vor beneficia în continuare de condiţii-cadru clare în relaţia cu principalul partener comercial al Elveţiei. Acest lucru este foarte important pentru a face faţă conjuncturii economice dificile care se anunţă", a afirmat comitetul.

Şi H+, asociaţie în care sunt reprezentate spitale, clinici şi instituţii medicale, a salutat "o decizie inteligentă şi pragmatică", reamintind că aproximativ o treime din personalul spitalelor elveţiene provine din ţările UE.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii