BANCI | Ultima Ora

Romania pregateste constructia unei noi centrale nucleare, in Transilvania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-06-16 12:36

Amplasamentul noi centrale nucleare care va fi construitã în România va fi cunoscut în vara anului 2009, iar studiul a costat Guvernul României sub 100.000 dolari, a declarat vineri pentru NewsIn presedintele Agentiei Nucleare, Valicã Gorea.

"Abia peste vreun an vom sti unde va fi aplasatã noua centralã nuclearã a tãrii. Undeva în vara lui 2009 va fi finalizat studiul de amplasament. Acesta a costat Guvernul României 265.000 lei, adicã sub 100.000 dolari. Au mai rãmas de fãcut studiile de impact asupra mediului si de seismicitate", a declarat vineri pentru NewsIn Valicã Gorea.

Potrivit acestuia, în total au fost acordate 1,2 milioane lei pentru studiile de amplasament ale centralei, tinând cont si de studiile fãcute în anii ’70 - ’80.

Valicã Gorea a reiterat cã cel mai probabil noua centralã va fi construitã în Transilvania si oricum, nu pe cursul Dunãrii, unde densitatea energeticã e deja prea mare.

Noua centralã nuclearã care va fi construitã va avea o putere instalatã de pânã la 2.400 MW, a declarat la 23 mai 2008 pentru NewsIn directorul general al Nuclearelectrica, Teodor Chirica. Fie va avea douã grupuri de câte 1.200 MW fiecare, fie va avea patru grupuri de câte 600 MW fiecare, potrivit acestuia. Directorul general al Nuclearelectrica a mai spus cã noua centralã, împreunã cu cea de la Cernavodã, vor asigura în 2020 circa 30-35% din consumul de energie electricã al tãrii.

În prezent, singura centralã nuclearã a tãrii se aflã la Cernavodã si este compusã din douã reactoare cu o putere instalatã de circa 700 MW fiecare. În prezent se are în vedere construirea altor douã noi reactoare nucleare, pentru constructia cãrora se vor investi mai mult de 2,2 miliarde de euro.

Cea de-a doua centralã nuclearã care ar urma sã fie datã în folosintã dupã 2020 va fi amplasatã cel mai probabil în Transilvania, iar studiul pentru amplasarea acesteia va începe în aceastã varã, au declarat la 6 mai, pentru NewsIn, surse din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor (MEF).

Studiile realizate în 1980 privind posibile amplasamente pentru construirea unei centrale nucleare în România includeau locatii precum zona Fãgãrasului sau cea a râului Siret. Specialistii afirmã cã aceste locatii sunt în continuare preferabile din punct de vedere seismologic si geologic pentru construirea centralei nucleare.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii