BANCI | Ultima Ora

Rezerva Federala a SUA are in seifuri un miliard de dolari sub forma de monede pe care nu-i vrea nimeni

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-06-30 21:34

Politicienii americani se plâng fără încetare de problemele bugetare ale Statelor Unite, însă în mod surprinzător în seifurile Rezervei Federale (Fed) se află peste un miliard de dolari, în monede de un dolar, pe care nu-i vrea aproape nimeni.

Potrivit NPR, monedele s-au adunat în seifurile Fed în cantităţi impresionante, ca urmare a unui program guvernamental care a impus producţia acestora de către Monetărie începând cu anul 2007. Chiar dacă "muntele de bani" a depăşit recent un miliard de dolari, Monetăria va continua să bată în continuare astfel de monede, în cadrul unui program aprobat de Congres.

Costurile de producţie au ajuns deja la 300 de milioane de dolari şi s-ar putea dubla până la încheierea programului în 2016, a avertizat Rezerva Federală.

O anchetă a NPR, organizaţie media din SUA care include 900 de posturi independente de radio, a aflat că programul este rezultatul unui efort al Congresului de a-i face pe americani să folosească monede de un dolar în tranzacţiile zilnice.

În 2005, Congresul a decis ca o serie de monede de un dolar să fie emisă pentru a trezi interesul populaţiei. Pe aceste monede trebuie imprimate figurile tuturor foştilor preşedinţi, începând cu George Washington. În fiecare trimestru vor fi lansate monede cu figura unui nou preşedinte. Până în prezent, Monetăria a ajuns la al 18-lea preşedinte, Ulysses S. Grant. Actualul şef de stat, Barack Obama, este al 44-lea preşedinte din istoria Statelor Unite.

Membrii Congresului au argumentat că o serie de monede de un dolar care s-ar schimba mereu şi ar avea efect educaţional ar atrage mai mult interes din partea publicului. Ideea a fost inspirată de un program de succes prin care reprezentări ale celor '50 de state americane au fost imprimate pe monedele de 25 de cenţi.

Astfel, în seifurile Rezervei Federale a SUA se află monede de un dolar valorând circa 1,2 miliarde de dolari, pe care nimeni nu le vrea. Până la terminarea programului, Rezerva Federală va avea probabil 2 miliarde de dolari constând din astfel de monede, notează NBR.

Rezultatul acestui program? S-ar putea spune că guvernul american a pierdut bani producând bani.

Din 2007, Monetăria a bătut 2,4 miliarde de monede, care au costat contribuabilii 720 de milioane de dolari. Guvernul a obţinut un profit de 680 de milioane de dolari prin vânzarea a circa 1,4 miliarde de monede populaţiei de la începutul programului.

Perspectivele folosirii monedelor la scară largă sunt însă reduse, notează NPR. Într-un raport către Congres anul trecut, Rezerva Federală a afirmat că monedele sunt păstrate în seifuri "fără perspectiva de a aduce un beneficiu pentru contribuabili", iar băncile comerciale le retrimit către Rezerva Federală în număr tot mai mare.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii