BANCI | Ultima Ora

Ratingurile BCR si Raiffeisen Bank urmeaza a fi scazute de Moody's

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-02-22 15:30

Moody's a iniţiat o evaluare a ratingurilor a 21 de bănci din Europa Centrală şi de Est şi Comunitatea Statelor Independente, subsidiare ale unor grupuri financiare internaţionale, în România fiind vizate Banca Comercială Română (BCR) şi Raiffeisen Bank.

Ratingurile BCR, controlată de grupul austriac Erste, pentru credite pe termen lung în monedă locală (Baa2) şi monedă străină (Baa3) au fost plasate sub evaluare pentru retrogradarea de la perspectiva stabilă, se arată într-un comunicat transmis de Moody's.

Totodată, ratingul BCR pentru datoriile pe termen scurt în monedă locală (Prime-2) şi monedă străină (Prime-3) sunt evaluate în vederea retrogradării.

Perspectiva stabilă a ratingului de stabilitate individuală (BFSR) al BCR este de asemenea revizuită în vederea retrogradării.

În cazul Raiffeisen Bank SA, parte a grupului austriac cu acelaşi nume, ratingul depozitelor pe termen lung în monedă locală Baa3 este evaluat în vederea modificării perspectivei pozitive, iar calificativul Baa3 pentru datoriile pe termen lung în valută ar putea pierde perspectiva stabilă.

Ratingul Raiffeisen Bank pentru datorii în monedă locală şi străină Prime-3 este evaluat în vederea retrogradării, iar perspectiva stabilă atribuită ratingului BFSR "D" ar putea fi modificată în sens negativ.

Anunţul Moody's afectează subsidiare din regiune ale Erste, Raiffeisen (Austria), ING (Olanda), Banco Comercial Portugues (Millennium), Commerzbank (Germania), Intesa Sanpaolo (Italia), KBC (Belgia), Citigroup (SUA), Natixis (Franţa), Rabobank şi Societe Generale (Franţa).

Decizia agenţiei reflectă temeri privind deteriorarea "capacităţii şi/sau disponibilităţii" băncilor mamă de a oferi sprijin subsidiarelor vizate, în urma plasării sub evaluare în vederea retrogradării, pe 15 februarie, a 16 bănci de anvergură globală din Europa, SUA şi Japonia şi 114 instituţii financiare europene.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii