LEASING | Ultima Ora

Raiffeisen Leasing a acordat finantari de 261 milioane de euro, in crestere cu 60%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-28 16:38

În 2007, Raiffeisen Leasing IFN SA a finantat 5.000 de contracte în valoare de 261 milioane de euro, în crestere cu 60% fată de anul anterior, se arata intr-un comunicat de presa.

În volumul total al finantărilor echipamentele au reprezentat 17%, vehiculele 74%, iar leasingul imobiliar 9%.

Raiffeisen Leasing are un portofoliu activ de 306 milioane euro si 14.000 de contracte în derulare. Oferta de servicii cuprinde leasing auto, echipamente, leasing imobiliar, proiecte complexe si achizitii publice. Clientii companiei sunt în principal persoane juridice, de la IMM-uri la corporatii, multinationale si municipalităti, iar rata de retentie a clientilor este de peste 60%. Compania este prezentă în 16 orase mari din România.

Înfiintată în iulie 2002, Raiffeisen Leasing IFN SA este detinută în cote egale de Raiffeisen Leasing International si Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Leasing este membră a Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare NeBancare (ALB) începând cu anul 2004.

Un an record pentru Raiffeisen-Leasing International în 2007

Raiffeisen-Leasing International (RLI) – compania holding a retelei Raiffeisen Leasing în Europa Centrală si de Est, având ca actionari Raiffeisen International Bank-Holding AG cu 75% si Raiffeisen Leasing Austria cu 25% din actiuni, a devenit unul dintre cei mai importanti jucători regionali în anul 2007. RLI a urmat exemplul grupului mamă Raiffeisen International si a obtinut rezultate record în 2007. În comparatie cu anul 2006, volumul de bunuri finantate a crescut cu 54% la 2.995 milioane euro. Cu o crestere a valorii bunurilor finantate de putin peste 1 miliard de euro, RLI a realizat cea mai mare crestere dintre toate companiile occidentale de leasing care operează in regiunea Europei Centrale si de Est. Activele au crescut cu 49% la 4.610 milioane euro. “Această dezvoltare reflectă continua crestere a cererii pentru produse de leasing în regiune. Suntem foarte bine pozitionati mai ales în pietele tinere, unde exista un mare potential de dezvoltare.” a spus Peter Lennkh, membru al Consiliului Director al Raiffeisen International, responsabil pentru activitatea de leasing.

Profitul net a crescut cu peste 50%

RLI a reusit să îsi mărească rezultatele nete cu peste de jumătate în 2007, de la 34 milioane de euro la 51,8 milioane euro. Michael Hackl, Director Executiv RLI, a remarcat că “Regiunea Europei Centrale rămâne în continuare pilonul de baza al companiei, contribuind cu 55% atat la valoarea bunurilor finantate cat si la profitul înainte de impozitare.” Astfel, Europa Centrală a contribuit cu aproape 1,7 miliarde de euro la volumul de bunuri finantate în 2007 si cu aproximativ 36 de milioane de euro la profitul brut al companiei. A doua contributie ca mărime a venit din partea Europei de Sud-Est cu 30%, iar CSI a contribuit cu 15% la ambele segmente.

Leasingul de autovehicule – cel mai important sector de activitate

Segmentul de leasing pentru autovehicule a contribuit în proportia cea mai mare la volumul bunurilor finantate cu 69%. Autoturismele reprezinta 43%, iar vehiculele comerciale detin o pondere de 33%. În acelasi timp, segmentele de echipamente si cel imobiliar au înregistrat cresteri accentuate ale volumelor. Leasingul pentru echipamente a crescut cu 20% la 593 milioane de euro, iar valoarea finantărilor de leasing imobiliar a crescut cu 11% la 337 milioane de euro.

Consolidarea unei excelente pozitii strategice

Odată cu lansarea operatiunilor de leasing în Moldova în urmă cu câteva luni, Raiffeisen-Leasing International (RLI) coordonează în prezent 17 subsidiare în 16 piete. Astfel, RLI are cea mai mare acoperire de pietele din regiune, iar aceasta expansiune a fost realizata exclusiv prin crestere organică. RLI este lider de piată în Albania, Belarus si Ucraina. În alte sase piete - Polonia, Slovacia, Bosnia si Hertegovina, Serbia, Croatia si Bulgaria, compania se situează între primele 3 companii din piată. În plus, este compania internatională de leasing cea mai puternică din Rusia.

Finantarea Furnizorilor Internationali în crestere

Între canalele de distributie, Finantările Furnizorilor Internationali au înregistrat o crestere încurajatoare. În acest sistem de Finantare a Furnizorilor Internationali, compania de leasing oferă împreună cu un furnizor (care poate fi dealer sau producător) o ofertă personalizată. Dieter Scheidl, Director Executiv RLI, vede această metodă de finantare a achizitiilor ca fiind avantajoasă pentru ambele părti:
“Finantarea Furnizorilor Internationali reprezintă o situatie tipică „win-win”. Clientul este multumit să beneficieze de finantarea pretului de achizitie, în timp ce vanzatorul are avantajul plătii imediate.” RLI are capacitatea de a facilita accesul furnizorilor pe pietele unde este prezenta compania, datorită experientei sale in domeniu.

Crestere dinamică pe viitor

RLI se asteaptă ca potentialul cel mai mare de crestere să rămână în continuare în Europa de Sud-Est si în CSI, având în vedere cresterea PIB, precum si faptul că leasingul nu este la fel de mult utilizat ca in tarile occidentale. Aderarea României si Bulgariei la Uniunea Europeană a insemnat deja o crestere semnificativă a importantei finantărilor în leasing în cele două tări. Este de asteptat ca cererea sa rămâna la cote înalte si în Europa Centrală, mai ales acolo unde solutiile sofisticate de finantare prin leasing sunt cerute în segmente ca cel imobiliar sau de energie alternativă.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim Împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii