BANCI | Analiza

Raiffeisen Capital&Management: cum au evoluat pietele de capital in luna februarie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-10 09:00

Raiffeisen Capital&Management a publicat ultimul studiu privind evolutiile intergistrate pe pietele de capital din Europa de Est (VEZI STUDIUL IN DOCUMENTUL ATASAT):

Rusia

În luna februarie, cursul acţiunilor la Moscova a avut o tendinţă în principal inactivă. Preţul petrolului brut variază între 40 şi 50 USD/baril. Impulsuri pozitive au cunoscut mai ales titlurile din domeniul oţelului, în special Evraz şi Severstal care au profitat de speculaţiile privind o creştere a cererii venite din China.

Polonia

În februarie, din cauza cotei ridicate a valorilor financiare, acţiunile poloneze au înregistrat cea mai slabă evoluţie la nivelul principalelor pieţe est-europene. Cea mai puternică depreciere a zlotului polonez aduce acum sub presiune puternică şi câteva companii care înainte de criza financiară au speculat cursuri în creştere ale monedei locale, şi acum suferă pierderi importante ca urmare a acestor tranzacţii cu derivative. Până acum nu există decât estimări legate de volumul acestor tranzacţii – ar trebui să totalizeze de la 1 până la 4 miliarde de euro. Dacă aceste companii nu vor putea să-şi respecte obligaţiile, băncile poloneze ar fi afectate suplimentar.

Ucraina

Din punct de vedere economic, Ucraina rămâne puternic sub presiune. Din noiembrie 2008, moneda naţională s-a depreciat puternic, chiar dacă această dinamică a scăzut în februarie. Responsabilă pentru alte titluri negative la sfârşitul lunii februarie este scăderea puternică a încadrării de către agenţia de rating S&P. Pentru moment, refinanţarea statului ar trebui să fie asigurată prin propriile rezerve monetare precum şi prin sprijin internaţional. De aceea, RCM nu vede în prezent niciun pericol economic imediat legat de plata datoriilor externe ale Ucrainei. Cel mai mare risc e reprezentat de instabilitatea politică şi de relaţiile neclare ale puterii din Ucraina care amână printre altele şi măsurile de sprijin venite din partea FMI.

China

În timp ce bursele dezvoltate din Europa şi SUA au înregistrat pierderi semnificative de curs, în februarie în China au predominat ştirile pozitive. Creşterea creditelor a cunoscut în mod surprinzător o valoare cu peste 21% faţă de anul precedent. Comerţul cu amănuntul în timpul anului nou chinezesc a înregistrat o creştere de 19%, o cifră solidă. Un factor esenţial care explică performanţa bună a bursei chineze din ultimele săptămâni a fost încrederea într-o relansare economică în urma pachetului financiar de sprijin de 586 miliarde de dolari.

Turcia

Spre deosebire de alte valute din Europa Centrală în ultimele săptămâni lira turcească a fost stabilă faţă de euro. Având în vedere că înainte de debutul crizei financiare, Turcia era socotită o ţară cu un potenţial mare de risc datorită deficitului de cont curent, această evoluţie reprezintă o surpriză. În contextul actual, sectorul finaciar beneficiează de disponibilitaţi de capital, de valoarea mai mare a depozitelor comparativ cu imprumuturile şi de faptul că la nivelul gospodăriilor private nu au fost făcute împrumuturi în monedă străină.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobanzi

CEC Bank a anuntat o promotie la creditele de nevoi personale, cu o dobanda de 7,9%, valabila pentru cei care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii, cea mai mica dintre un numar de 13 astfel de imprumuturi acordate de 9 banci, conform topului realizat de detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii