ASIGURARI | Ultima Ora

Proiectul normei privind protectia participantilor in cazul fuziunii fondurilor de pensii private

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-04-16 14:57

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a lansat spre dezbatere publicãproiectulnormei privind protectia participantilor la fondurile de pensii administrate privat în cazul fuziunii fondurilor din Pilonul II, elaboratã în aplicarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicatã, cu modificãrile si completãrile ulterioare.



Proiectul de normã reglementeazã cadrul legal necesar desfãsurãrii procesului de fuziune, prin care un fond de pensii administrat privat este absorbit de cãtre un alt fond de pensii administrat privat si stabileste reguli privind protectia participantilor în aceastã situatie.


Astfel, fuziunea între douã fonduri de pensii administrate privat va putea fi efectuatã la initiativa reprezentantilor acestora prevãzuti în contractul de societate civilã, care vor elabora un proiect de act aditional de modificare a respectivului contract de societate civilã.


Participantii care nu agreeazã conditiile fondului absorbant se vor putea transfera fãrã penalitãti la un alt fond de pensii administrat privat.


De asemenea, CNPAS va procesa mai repede (lunar si nu trimestrial) cererile de transfer apãrute în urma unui proces de fuziune între fonduri.


lPentru fiecare dintre participantii fondului absorbit se va calcula un nou numãr de unitãti de fond. Proiectul de norma contine formula de calcul al numãrului de unitãti la fondul absorbant aferent fiecãrui participant preluat, precum si formula de calcul al numãrului total de unitãti de fond aferent noului activ al fondului absorbant, dar si operatiunile care trebuie efectuate de cãtre depozitarul fondului absorbit.


Administratorul fondului de pensii absorbit are obligatia de a acoperi din provizionul tehnic eventualele diferente negative între valoarea activului personal al fiecãrui participant care va fi preluat si valoarea garantatã prin Lege.


Etapele operatiunii de fuziune:


preluarea participantilor care nu s-au transferat de la fondul absorbit la fondul absorbant
preluarea, de la fondul de pensii absorbit la fondul de pensii absorbant, a activelor rãmase dupã transferul participantilor la alte fonduri de pensii administrate privat
retragerea autorizatiei fondului de pensii absorbit, dupã finalizarea procedurii de transfer a activelor
retragerea autorizatiei administratorului fondului de pensii absorbit, dupã finalizarea procedurii de transfer a activelor
retragerea autorizatiei emisã de cãtre Comisie pentru prospectul schemei de pensii private a fondului absorbit
avizarea modificãrii prospectului schemei de pensii private a fondului absorbant


Norma privind protectia participantilor în cazul fuziunii fondurilor de pensii administrate privat va reglemeta aspecte precum:
modul de autorizare de cãtre CSSPPP a cererii privind fuziunea, respectiv în douã etape - prealabilã si definitivã
documentele si termenele necesare în cadrului procesului de fuziune
procedura de acordare sau de respingere a cererii privind fuziunea fondurilor de pensii
obligatia administratorilor fondurilor care fuzioneazã de a face publicã operatiunea de fuziune si continutul minim al anuntului public privind fuziunea, de a informa participantii preluati asupra situatiei activului personal preluat si, dacã este cazul, de a informa toti participantii asupra modificãrii prospectului schemei de pensii private.
obligatiile administratorului fondului absorbit în perioada cuprinsã între data primirii deciziei de autorizare prealabilã a fuziunii si data stabilitã pentru efectuarea transferului de active cãtre fondul absorbant
obligatia întocmirii, de cãtre administratorii fondurilor care au fuzionat, a unor situatii financiare suplimentare
reguli privind calculul valorii activului net al fondului
transferul instrumentelor financiare admise la tranzactionare pe o piatã reglementatã între cele douã fonduri
sanctiunile care pot fi aplicate în cazul nerespectãrii prevederilor din proiectul de normã.


Potrivit proiectului de normã, transferul instrumentelor financiare admise la tranzactionare pe o piatã reglementatã între cele douã fonduri va fi considerat transfer direct în sensul legislatiei pietei de capital, iar administratorului fondului de pensii absorbant are obligatia de a efectua toate procedurile necesare de evidentiere a noului detinãtor de instrumente, functie de natura activelor detinute.


Proiectul de normã privind fuziunea fondurilor de pensii administrate privat, elaboratã în aplicarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicatã, cu modificãrile si completãrile ulterioare este disponibilã pe site-ul www.csspp.ro, la rubrica: Dezbatere Publicã.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii