BANCI | Ultima Ora

Programe pentru ascultarea telefoanelor mobile

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-07 10:46

Telefoanele mobile pot fi ascultate mult mai uşor şi mai ieftin ca urmare a unei noi generaţii de programe de spionare. De asemenea, acestea pot fi utilizate şi ca dispozitiv de ascultare. Tot ce trebuie să facă cineva care vrea să spioneze o altă persoană este să îi subtilizeze telefonul şi să descarce un program de inregistrare a convorbirilor, operatiune la fel de simpla ca descarcarea unei melodii sau a unui joc, scrie revista Newsweek.

Programul nu ajută doar la ascultarea convorbirilor efectuate de pe telefonul respectiv. În acest fel se pot asculta, de asemenea, conversaţiile care au loc într-o cameră din cealaltă parte a lumii. Experţii în securitate spun că singurul mod ca o persoană să se asigure că telefonul său nu funcţionează ca un dispozitiv de înregistrare şi transmitere de date este de a-i scoate bateria.

Newsweek mai scrie că peste 200 de companii vând în prezent pe internet programe care activează microfoane încorporate în telefoanele mobile, chiar şi când persoana vizată nu foloseşte telefonul. Preţurile se situează între 50 şi 300 de dolari, iar instalarea programului durează un minut şi nu lasă urme nici pe telefon, nici pe factură. În plus, nici transferul de date nu lasă urme. Distribuitorii sunt reticenţi când este vorba să furnizeze cifre, dar unii experţi - detectivi privaţi şi consultanţi - susţin că un număr surprinzător de mare de persoane au telefoane-spion, fiind ascultate de obicei de partenerul de viaţă, rude sau colegii de serviciu.

Max Maiellaro, şeful Agata Christie Investigation, un birou de detectivi privaţi de la Milano apreciază că 3% din telefoanele mobile din Franţa şi Germania sunt ascultate, şi circa 5% dintre cele din Grecia, Italia, România şi Spania. James Atkinson, expert american în dispozitive de ascultare a telefoanelor, crede că în Statele Unite, numărul telefoanelor mobile ascultate este de 3%. Aceste estimări se referă doar la ascultarea "civilă" a telefoanelor, neluând în calcul operaţiunile similare desfăşurate de instituţiile de stat.

În trecut, FBI a folosit această tehnologie pentru a asculta capi interlopi sau alţi suspecţi. În ultima vreme însă, programele de acest tip sunt din ce în ce mai folosite de persoane fizice care vor să-şi spioneze apropiaţii sau colegii de muncă, potrivit consultanţilor în securitate citaţi de Newsweek.

Programele spion sunt deosebit de de performate în cazul iPhones, BlackBerry sau altor telefoane avansate, pentru că acestea au o amplă capacitate de procesare. De asemenea, reţelele GSM sunt mai vulnerabile decât tehnologiile mai vechi.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii