BANCI | Ultima Ora

Pretul petrolului a stabilit recordul istoric de 125 de dolari pe baril

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-11 21:38

Pretul petrolului a depãsit vineri pentru prima datã nivelul de 125 de dolari pe baril, în contextul în care tendinta ascendentã a cotatiilor si contractelor futures cu combustibil pentru încãlzire au determinat fondurile de investitii sã facã plasamente pe aceastã piatã.

Petrolul destinat pietei americane, cu livrare în luna iunie, a fost cotat vineri la valoarea record de 125,12 dolari pe baril, depãsind maximul istoric de 124,7 dolari pe baril atins în debutul sedintei.

Fondurile de investitii au realizat plasamente pe piata petrolului, dupã ce au observat cã pretul titeiului a urcat cu circa 13% de la începutul lunii.

La ora 10:25 GMT, pretul petrolului era de 125,06 dolari pe baril, în urcare cu 1,37 dolari fatã de debutul sedintei.

Cotatia titeiului Brent, de referintã pe bursa de la Londra, a crescut cu 1,36 dolari, la 122,2 dolari pe baril.

"Fondurile investesc pe piata titeiului, întrucât preturile au evoluat extrem de bine. Mentinerea temerilor legate de incertitudinile geopolitice si valoarea ridicatã a preturilor combustibilului pentru încãlzire au sustinut trendul ascendent al pietei, dar ritmul de crestere este prea mare", a declarat Tatsuo Kageyama, analist la Kanetsu Asset Management din Tokyo.

Stocurile de produse distilate ale SUA, inclusiv de combustibil destinat încãlzirii si de tip diesel, au scãzut cu 100.000 de barili sãptãmâna trecutã, la 105,7 milioane de barili, potrivit datelor Agentiei Internationale pentru Energie (AIE), evolutia contrastând cu estimãrile analistilor privind un avans de 800.000 de barili.

Totusi, evolutia pretului petrolului a fost influentatã în sens negativ de aprecierea dolarului fatã de euro.

De asemenea, producãtorii de titei sunt pregãtiti sã furnizeze o cantitate mai mare de petrol dacã va fi necesar.

Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) detine o capacitate neutilizatã de productie de peste trei milioane de barili pe zi, pe care o va folosi dacã va fi necesar, a declarat secretarul general al grupului, Adbullah al-Badri, citat într-un comunicat al organizatiei.

"În mod evident nu existã o ofertã insuficientã de petrol pe piatã. Organizatia este pregãtitã sã reactioneze dacã evolutia pietei demonstreazã cã este necesar acest lucru", se aratã în comunicatul mentionat.

Arabia Sauditã, principalul exportator de petrol din lume, a rezervat opt tancuri petroliere pentru a transporta 16 milioane de barili de titei cãtre Statele Unite în mai si la începutul lunii iunie, acesta fiind cel mai mare numãr de transporturi de la începutul acestui an, a declarat o sursã apropiatã situatiei, citatã de Reuters.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii