BANCI | Ultima Ora

Pretul aurului se apropie de nivelul record de 850 dolari/uncie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2007-11-11 17:03

Pretul aurului s-a majorat vineri, apropiindu-se de recordul istoric de 850 dolari/uncie, odatã cu deprecierea continuã a dolarului american si cu scumpirea barilului de petrol, informeazã Reuters.

Pretul aurului a crescut la 838,90 dolari/uncie, fiind cotat dupã prânz la 835,30/836,10 dolari/uncie, fatã de pretul de 832,10/832,85 dolari/uncie înregistrat joi, la închiderea bursei din New York, si de 845,40 dolari/uncie, cât era miercuri.
Dolarul s-a depreciat la un nivel minim fatã de euro, pe fondul cresterii temerilor potrivit cãrora mai multe companii financiare din SUA vor fi afectate de criza creditelor.

Un dolar slab contribuie la ieftinirea aurului. Metalul pretios este considerat de asemenea drept un factor de protectie împotriva inflatiei cauzate de preturile la petrol.

Preturile la petrol continuã sã urce spre pragul de 100 dolari/baril, din pricina reducerii stocurilor înainte de sezonul de iarnã, când consumul creste, si a deprecierii dolarului.

Traderii spun cã pretul aurului s-a majorat atât de rapid în ultimele luni, încât pericolul unei corectii abrupte a crescut.

"Având în vedere cã pretul aurului a crescut cu 205 dolari/uncie din luna august, iar recent s-a majorat cu peste 50 dolari/uncie într-o sãptãmânã, apare întrebarea cât de rationali mai sunt cei mai multi dintre cumpãrãtori", a declarat directorul de vânzãri al grupului Heraeus, Wolfgang Wrzesniok-Rossbach.

Pretul aurului s-a majorat cu peste 30% în trei luni si s-a dublat în mai putin de trei ani.

Pe piata la termen din SUA, pretul aurului pentru decembrie a scãzut cu 0,9% la 836,6 dolari/uncie, dupã ce a urcat în timpul sedintei peste 840 dolari/uncie.

"În prezent aurul este supra-cumpãrat, iar presiunile în ce priveste marcarea profiturilor ar trebui sã creascã, însã fondurile vor continua sã meargã cãtre achizitionarea de aur, deoarece metalul pretios a înregistrat performante extrem de bune", a declarat un analist al Kanetsu Asset Management, Tatsuo Kageyama.

"În nici un caz nu poti avea un astfel de profit dacã investesti în cumpãrarea de actiuni sau alte instrumente financiare", a adãugat Kageyama.

Vânzãrile de aur s-au accelerat în Asia odatã ce producãtorii de bijuterii au început sã speculeze preturile ridicate.

Cererea din India, cel mai mare cumpãrãtor de aur la nivel global, s-a încetinit, odatã ce producãtorii de bijuterii si-au asigurat stocurile înaintea festivalului hindus al luminilor, Diwali, care are loc vineri.

AngloGold Ashanti, al treilea producãtor de aur la nivel mondial, a anuntat cã a primit acordul din partea autoritãtilor pentru a redeschide anumite sectoare ale minei TauTona din Africa de Sud, dupã ce fiseserã închise în urmã cu o sãptãmânã.

Pretul platinei a scãzut la 1,448/1,452 dolari/uncie pe bursa din New York, de la 1,460/1,465 dolari/uncie. Pretul la paladiu a scãzut cu 2% la 370/374 dolari/uncie, iar argintul s-a scumpit la 15,48/15,53 dolari/uncie, de la 15,33/15,38 dolari/uncie.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii