BANCI | Ultima Ora

Presedintele Bancii Mondiale: Economia mondiala a intrat intr-o fază noua si mai periculoasa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-08-15 18:46

Economia mondială a intrat într-o 'fază nouă şi mai periculoasă', care lasă o foarte mică marjă de manevră pentru ţările cele mai dezvoltate, a afirmat, sâmbătă, preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick, relatează AFP.

Problema datoriei ţărilor europene, a estimat el, este mult mai îngrijorătoare în viitorul apropiat decât consecinţele 'pe teremen mediu şi lung' a retrogradării, pentru prima dată în istorie, a ratingului de creditare din SUA, care a provocat panică pe pieţe.
'Suntem la începutul unei furtuni noi şi diferite, nu este aceeaşi criză ca în 2008', a afirmat el într-un interviu publicat sâmbătă de săptămânalul australian Weekend Australian.

'În ultimele două săptămâni, am trecut de la o recuperare dificilă - cu o creştere bună pentru ţările emergente şi pentru câteva ţări, cum ar fi Australia, însă mult mai ezitantă pentru ţările cele mai dezvoltate - la o fază nouă şi mai periculoasă', a spus preşedintele Băncii Mondiale.

Criza din zona euro 'ar putea fi problema cea mai importantă' a economiei mondiale, a adăugat Robert Zoellick, cerând ţărilor europene să ia măsurile necesare cât mai rapid posibil.
'Cu cât aştepţi mai mult, cu atât măsurile vor fi mai severe - aceasta este lecţia pe care am învăţat-o în 2008', a mai afirmat el, încurajându-l pe premierul britanic David Cameron să menţină, în pofida revoltelor, măsurile de austeritate, care sunt 'cu adevărat necesare'.

Preşedintele Băncii Mondiale a estimat totodată că această criză a fost pe cale de a transfera 'foarte repede din punct de vedere istoric' puterea economică a Occidentului către China, care poate însă 'să nu-şi asume acest rol', preocupată fiind de propriile sale probleme.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii