BANCI | Ultima Ora

Premierul Tariceanu: Moodys are o problema de cunoastere a realitatilor romanesti

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-25 08:28

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, luni, că agenţia de evaluare financiară Moodys nu cunoaşte realităţile economiei româneşti şi chiar dacă România va fi afectată şi ea de criza economică globală, are convingerea că va cunoaşte o creştere economică cu mult peste ceea ce se întâmplă în Europa Occidentală.

Afirmaţia a fost făcută după ce analişti ai agenţiei de evaluare financiară Moody's au făcut o serie de predicţii puternic negative privind evoluţiile macroeconomice din România în 2009.

"Moody's are o problemă care e legată de insuficienţa cunoaşterii realităţilor economiei româneşti. E mult mai normal şi obiectiv să mă refer la aprecierile Comisiei Europene care estimează pentru România o creştere economică de 4,9 la sută a PIB pentru anul viitor. Fără îndoială că România nu poate să nu fie afectată de criza economică globală, pentru că facem parte dintr-o economie globală. Nu vom mai cunoaşte acelaşi ritm de creştere economică ca anul acesta, care va fi unul foarte ridicat, însă eu am convingerea că România va cunoaşte în continuare o creştere economică cu mult peste ceea ce se va întâmpla în ţările Europei occidentale sau în alte ţări economice dezvoltate", a afirmat Tăriceanu.

Consilierul guvernatorului Băncii Naţionale, Adrian Vasilescu, a respins, pe de altă parte, ca fiind neplauzibile, previziunile analiştilor de la Moodys, privind dinamica PIB în România.

"Nu este posibilă o restrângere a PIB sub zero, în România, în 2009. Nu cred că deficitul se va duce la 4 la sută ", a spus Vasilescu.

Adrian Vasilescu a reamintit că BNR a redus cu două puncte procentuale rezervele minime obligatorii ale băncilor comerciale, începând cu 24 noiembrie, precizând că măsura are caracter permanent, nelimitat, pentru ca lichidităţile băncilor să crească, respingând astfel afirmaţiile analiştilor de la Moodys privind o blocare a creditării în România.

Analiştii de la Moodys Investors Services a anunţat, luni, că România ar putea intra în recesiune în 2009, iar Produsul Intern Brut se va contracta cu 0,3 la sută

Chiar dacă 2009 va fi un an dificil pentru România, Moody's apreciază că perspectiva de rating a ţării va rămâne "stabilă".

Inflaţia în România va scădea, în decembrie 2009, la 4,5 la sută, din cauza contractării Produsului Intern Brut, se arată în raportul agenţiei de evaluare financiară. În plus deficitul de cont curent va scădea la 8,2 la sută din PIB în 2009, iar deficitul bugetar va ajunge la 4,9 la sută din PIB, consideră Moodys.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii