BANCI | Ultima Ora

Premierul Boc cere bancilor sa aprobe mai repede creditele pentru firme

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-07-26 22:42

Premierul Emil Boc a declarat, smbătă, ntr-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că va avea o discuţie cu reprezentanţii băncilor, cărora le va cere să urgenteze termenul pnă la care dau un răspuns firmelor n legătură cu creditele pe care acestea le solicită.

Emil Boc a avut o discuţie, smbătă dimineaţă, şi cu oamenii de afaceri din Bistriţa-Năsăud, care i-au reclamat ntrzierea cu care primesc răspunsurile de la bănci n legătură cu creditele solicitate.

"Dacă n domeniul public avem termene să se dea un răspuns la o cerere adresată administraţiei, cnd faci o solicitare pentru un credit la o bancă trec şapte luni şi nu primeşti niciun răspuns, nici că s-a aprobat, nici că s-a respins. Planul de afaceri este blocat, criza merge mai departe şi cu toţii pierdem", a spus Boc, citat de Mediafax.

Boc a adăugat că mediul bancar trebuie să reglementeze această problemă.

"Trebuie să avem o discuţie cu mediul bancar pentru a reglementa şi aici o chestiune decentă: un termen n care să se dea un răspuns firmelor care solicită credite. Să li se spună dacă este aprobată cererea, dacă este respinsă, iar dacă este nevoie de completarea documentaţiei, iarăşi să se facă ntr-un termen foarte clar pentru că a lăsa mediul privat la interpretarea şi discreţia funcţionarilor din bănci este inadmisibil", a spus Boc.

Premierul a afirmat că nu are nimic cu mediul bancar, dar crede că şi funcţionarii bancari trebuie să fie responsabili la fel cum sunt toţi funcţionarii care au contact cu cei care finanţează economia.

"Deci respectul faţă de firme trebuie să fie n mod egal şi din partea mediului public şi a celui privat, ca firmele să primească răspunsul n termen real, mai ales n perioadă de criză cnd toată lumea aşteaptă să vadă că finanţarea este asigurată de către bănci, că proiectul poate merge mai departe, că locurile de muncă sunt păstrate şi că poţi plăti salariile n continuare. A aştepta şapte luni pentru ca o bancă să şi dea răspunsul dacă primeşti sau nu credit, mi se pare inacceptabil şi indamisibil", a conchis Boc.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii