BANCI | Ultima Ora

Planul SUA de stabilizare a pietelor costa cat razboaiele din Irak si Afganistan

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-03 08:47

Programul de stabilizare a sectorului financiar presupune alocarea a 700 miliarde de dolari de la bugetul american, adică aproape cât a cheltuit SUA pentru războaiele Irak şi Afganistan, sau de peste 12 ori valoarea averii celui mai bogat american, Bill Gates.

Planul guvernului american de stabilizare a sectorului financiar a fost dezbătut în ultimele două săptămâni de presa, economiştii şi politicienii din întreaga lume, fără ca aceştia să ofere o perspectivă clară asupra a ceea ce înseamnă de fapt valoarea programului, de 700 miliarde de dolari.

SUA a cheltuit 800 miliarde de dolari pe războaiele din Irak şi Afganistan.

Bill Gates, fondatorul celui mai mare producător de software din lume, Microsoft, deţine o avere estimată la 57 de miliarde de dolari, de peste 12 ori mai redusă decât suma avansată pentru soluţionarea crizei internaţionale.

Totuşi, valoarea de 700 miliarde de dolari nu este mare în comparaţie cu datoria SUA, care va creşte la 11,315 trilioane de dolari dacă se va realiza finanţarea programului.

Cei mai bogaţi 400 de americani deţin împreună o avere totală de circa 1,57 trilioane de dolari, aproximativ de două ori cât valoarea planului de stabilizare a sectorului financiar.

În comparaţie cu alte state, 700 miliarde de dolari reprezintă aproape cât Produsul Intern Brut al Olandei, de cinci ori cât economia Pakistanului sau cât întreaga activitate desfăşurată în toate ţările din Africa.

De asemenea, programul ar putea fi finanţat prin capitalizarea celor mai mari două companii din lume, Exxon Mobil şi PetroChina.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii