BANCI | Ultima Ora

Pariuri pe moartea pensionarilor, noua gaselnita a bancilor de investitii Goldman Sachs, Deutsche Bank si JP Morgan

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-18 09:30

Băncile de investiţii "Goldman Sachs Group" Inc., "Deutsche Bank" AG şi "JP Morgan Chase & Co." vor să-i ajute pe investitori să parieze pe moartea pensionarilor, potrivit agenţiei Bloomberg, care arată că aceste instituţii vând obligaţiuni garantate prin asigurările făcute de fondurile de pensii faţă de riscul ca clienţii lor să trăiască mai mult decât s-au aşteptat.

Fondurile de pensii, care au active de peste 23.000 de miliarde de dolari, cumpără asigurări pentru ris-cul ca membrii lor să trăiască peste aşteptări.

Băncile vor, astfel, să câştige comisioane prin crearea unor obligaţiuni şi alte instrumente financiare garantate prin aceste asigurări, pe care să le vândă investitorilor.
Partea grea este, însă, găsirea cumpărătorilor interesaţi să aştepte chiar şi 20 de ani pentru a beneficia de pe urma plasamentelor.

"Băncile caută tot mai mult să ofere soluţii derivate", a declarat Nardeep Sangha, director executiv al "Abbey Life Assurance", divizia londoneză a "Deutsche Bank", care ajută fondurile de pensii să adminis-treze riscul legat de longevitatea clienţilor. Sangha a mai spus: "Provocarea este să faci atractivă maturitatea lungă a riscurilor pentru inves-titori, inclusiv pentru fonduri suverane de investiţii şi fonduri private de investiţii".

Pe măsură ce asiguratorii ajung la limită în privinţa asigurărilor pentru fondurile de pensii, companii precum "JP Morgan" şi "Prudential" au format, anul trecut, un grup de tranzacţionare pentru înfiinţarea şi standardizarea unei pieţe secundare pentru aşa-numitele riscuri de longevitate.

De asemenea, sunt creaţi indici care măsoară ratele de mortalitate şi instrumente financiare prin care fondurile de pensii să plătească prime fixe investitorilor, în schimbul acoperirii riscului neîndeplinirii prog-nozelor.
"Swiss Reinsurance", al doilea mare reasigurător din lume, a vândut, în decembrie 2010, primele obligaţiuni de longevitate, într-un "caz test" de vânzare a riscurilor pe pieţele de capital.

"Goldman Sachs" şi "Deutsche Bank" au înfiinţat companii de asigurări care se angajează să plătească pensii, dacă beneficiarii trăiesc peste o anumită vârstă. În schimb, aceste companii primesc o parte din activele planului de pensie. Totodată, "Morgan Stanley", "Credit Suisse Group" şi UBS caută modalităţi prin care să vândă instrumente financiare garantate prin astfel de asigurări.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii