PENSII PRIVATE | Ultima Ora

Oligopolul fondurilor de pensii s-a consolidat prin distribuirea aleatorie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-03-07 17:18

Peste douã treimi dintre participantii la fondurile de pensii obligatorii, care au fost distribuiti aleatoriu, au fost redirectionati cãtre primele trei fonduri de pensii obligatorii - ING, Allianz-Þiriac si Generali -, care controleazã peste 68% din piata pensiilor private, potrivit datelor CNPAS.

Cele trei fonduri au atras în total 2,83 milioane de participanti din cei 4,15 milioane de români validati pe pilonul II de Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurãri Sociale (CNPAS).

Numãrul românilor care au intrat la prima loterie a pensiilor obligatorii (pilon II) este de 332.706 de participanti, dupã validarea din 6 martie a 3.823.610 aderenti.

"CNPAS a invalidat 9.850 de acte de aderare, deoarece erau persoane care nu au completat corect actele de validare sau nu au împlinit vârsta de 18 ani", a spus pentru NewsIn presedintele institutiei, Mariana Câmpeanu. Ea a adãugat cã au fost validati cu rezervã circa 200.000 de aderenti deoarece nu sunt înscrisi în sistem privind plata contributiilor sociale.

Dupã repartizarea aleatorie, ING a atras 110.483 participanti si are în prezent 1,38 milioane de persoane înscrise si controleazã o treime din piatã (33,2%). Allianz Þiriac a primit 85.292 de participanti si are în total 1,065 milioane de persoane înscrise (25,63%), iar Generali si-a sporit numãrul de participanti cu 31.188 pânã la 389.607 persoane (9,37%).

Repartizarea a fost fãcutã de CNPAS, sistemul informatic fiind cel care a ales în locul persoanelor care nu s-au înscris la un fond de pensii de pe pilonul II.

Potrivit legislatiei, redistribuirea "nehotãrâtilor" a fost fãcutã proportional cu cota de piatã deja atrasã de fonduri pentru participantii care au aderat în perioada 17 septembrie 2007 - 17 ianuarie 2008.

Campania initialã de aderare a românilor la un fond de pensii private obligatirii (pilon II) a început pe 17 septembrie 2007 si s-a încheiat pe 17 ianuarie 2008. Cei care nu au optat pentru un fond de pensii sau care au fost invalidati vor fi distribuiti în mod aleatoriu cãtre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic.

În primul an de activitate, 2% din contributia totalã de 9,5% pentru asigurãrile sociale pe care o plãteste fiecare angajat va ajunge în administrare privatã. Ponderea va creste anual cu câte o jumãtate de punct procentual, pânã la atingerea nivelului de 6% aplicat venitului lunar brut, într-un interval de opt ani.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii