BANCI | Ultima Ora

Ocif si Rothschild investesc 200 milioane euro in proiecte imobiliare in Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-03-25 15:29

Dezvoltatorul Ocif va investi, în parteneriat cu grupul financiar francez Rothschild, 200 milioane de euro în proiecte imobiliare în România, până în 2010, a anuntat, marti, compania israeliană.

Primul proiect dezvoltat de grupul israelian, denumit Vivando Unirii, va fi amplasat pe un teren de 8.000 de metri pătrati, lângă Piata Unirii, achizitionat în anul 2006, si va necesita o investitie de 25 milioane euro.
Compania intentionează să dezvolte în jur de 110 de locuinte de una, două, trei si patru camere, totalizând o suprafată construită de circa 10.500 de metri pătrati.

"Vivendo este primul proiect pe care îl vom dezvolta în Bucuresti. Am plătit pentru teren 5,2 milioane de euro, iar investitia se va ridica la circa 20 de milioane de euro", a declarat, marti, într-o conferintă, directorul general al Ocif, Avner Bar.

El a precizat că lucrările de constructie au început de câteva luni, întregul proiect urmând să fie finalizat în luna iulie a anului 2009. Proiectul va cuprinde un singur imobil cu patru etaje, plus mansardă, si sase scări, preturile medii de vânzare fiind de 200.000 de euro.

Circa 80% din valoarea investitiei va fi asigurată din împrumuturi de la Bancpost.

Compania mai detine un teren de circa 90.000 de metri pătrati în Pipera, unde intentionează, de asemenea, să construiască un proiect rezidential.

"Detinem deocamdată doar două terenuri în Bucuresti, dar negociem achizitia de alte proprietăti în Capitală si în orase precum Cluj-Napoca, Brasov. Strategia noastră este să dezvoltăm în special locuinte si, apoi birouri. Deocamdată nu vrem să dezvoltăm spatii comerciale, desi Bucurestiul oferă încă oportunităti pe acest segment", a adăugat Bar.

Proiectul de lângă Unirea si cel din Pipera vor fi dezvoltate în parteneriat cu grupul financiar francez, cele două companii detinând părti egale în fiecare investitie. Reprezentantul Ocif estimează pentru fiecare dintre cele două proiecte un randament de peste 20%.

"Încercăm să atragem grupul Rothschild si în alte proiecte, fiind un partener traditional al nostru", a precizat Bar.

În opinia sa piata imobiliară românească a atins un nivel de maturitate, care nu înseamnă însă scăderea preturilor, ci o crestere mai moderată.

Ocif este unul dintre cele mai mari grupuri israeliene din domeniul dezvoltărilor imobiliare, cu activităti în Israel si în străinătate. În Europa de Est, compania mai dezvoltă imobiliare în Bulgaria, la Sofia si Plovdiv.

Grupul a fost înfiintat în anul 1963 de omul de afaceri israelian Moshe Aviv sub numele de Aviv Company Public Works and Building Contractor. În anul 1993, Aviv Company a cumpărat pachetul majoritar al firmei Ocif Investment and Development, iar grupul îsi schimbă denumirea în Aviv-Ocif. Anul trecut, Aviv a vândut toate actiunile grupului Ocif.

Ocif Group a cumpărat în urmă cu o lună un teren de circa 90.000 de metri pătrati în Moscova petru 100 de milioane de euro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim Împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii