BANCI | Ultima Ora

Numele de alint al coalitiei-corcitura PDL-PSD se cheama "Parteneriatul pentru Romania"

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-14 11:35

Preşedintele PDL Emil Boc a anunţat, sâmbătă seară, după o nouă rundă de negocieri cu social-democraţii, că Parteneriatul pentru România va fi între PDL şi PSD, care vor fi reprezentate în Guvern, iar UDMR va avea secretari de stat în viitorul Executiv.

"Suntem aproape de finalizarea Parteneriatului pentru România între PDL şi PSD şi sunt şanse să fie semnat mâine (n.r. - duminică)", a declarat Boc.

El a precizat că reprezentarea politică în viitorul guvern va fi între PSD şi PDL şi că UDMR va fi reprezentat la nivel de secretari de stat în noul Executiv.

"Nu va fi o reprezentare a UDMR, la nivel de vârf, în guvern", a anunţat Boc, subliniind că se va discuta cu cei de la UDMR pentru ca aceştia să aibă o reprezentare la nivelul unor secretari de stat.

Preşedintele PDL a menţionat că democrat-liberalii au înţeles dificultatea PSD, privind mandatul stabilit, dar şi cei din PSD au înţeles cuvântul pe care PDL l-a dat celor din UDMR, ajungându-se la această formulă.

"Vom discuta cu cei de la UDMR această formulă care să permită constituirea Parteneriatului pentru România", a spus Emil Boc.

Liderul PDL a arătat că speră ca PDL, în urma discuţiilor care vor avea loc duminică, să încheie un parteneriat de susţinere a guvernării de către Uniune, într-o formă pe care o vor discuta.

Emil Boc a mai anunţat, la finalul întâlnirii cu PSD, că sunt aproape de finalizarea Parteneriatului pentru România, între PDL şi PSD şi sunt şanse ca acest document să fie semnat duminică.

Liderul democrat-liberal a spus că cele două partide au convenit asupra celor 25 de principii care vor sta la baza parteneriatului. Conform lui Boc, s-a urmărit asigurarea unui climat de stabilitate guvernamentală, a unui Guvern puternic pentru România, susţinut de o majoritate parlamentară şi instalat în 22 decembrie.

Obiectivele menţionate în document sunt menţinerea locurilor de muncă existente, a puterii de cumpărare, continuarea demersurilor pentru o justiţie independentă şi menţinerea cotei unice cu protejarea celor cu venituri reduse.

Boc a menţionat că, după semnarea parteneriatului, şi în prezenţa premierului, cele două formaţiuni vor începe discuţiile privind structura Guvernului şi repartizarea portofoliilor de miniştri, adăugând că în acest moment nu se ştie nici măcar câte ministere va avea viitorul Executiv.

"Nu s-a discutat nimic despre împărţirea ministerelor, de mâine vom începe discuţia privind formula guvernului", a spus Boc, precizând că aspectul privind independenţa justiţiei este un element de nenegociere în privinţa Parteneriatului pentru România.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii