PENSII PRIVATE | Analiza

Noi reglementari privind privind obligatiile de raportare si transparenta in sistemul pensiilor private

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-08-05 18:23

Astăzi, 5 august 2010, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat un nou set de reglementări privind privind obligaţiile de raportare şi transparenţă în sistemul pensiilor private, în vederea înlocuirii celor deja existente.

Prin aprobarea acestor actelor normative se urmăreşte actualizarea şi armonizarea cadrului legislativ, întărirea supravegherii prudenţiale a pieţei de pensii private, îmbunătăţirea gradului de transparenţă precum şi asigurarea unui sistem de pensii private concurenţial şi predictibil.

Noile prevederi stabilesc sistemul de raportare pentru administratorii fondurilor de pensii private, pentru depozitarii activelor fondurilor de pensii private, precum şi pentru agenţii de marketing persoane juridice, care desfăşoară activitatea de marketing al fondurilor de pensii private, denumite entităţi raportoare, şi anume:

· obligaţiile de raportare;

· regulile de întocmire şi transmitere a rapoartelor, prin instrucţiuni tehnice;

· cadrul legal de sancţionare aplicabil în cazul încălcării dispoziţiilor legale.

Pentru activitatea proprie şi pentru fondul de pensii private, entităţile raportoare au obligaţia de a transmite raportări contabile, al căror conţinut este întocmit în conformitate cu legislaţia aplicabilă şi cu normele CSSPP privind reglementările contabile aplicabile entităţilor reglementate, autorizate, supravegheate şi controlate de către CSSPP. În cadrul procesului de raportare se urmăreşte ca informaţiile obţinute să fie relevante, fiabile, exacte, complete în toate aspectele semnificative şi comparabile în timp.

Dintre modificările implementate de noile norme, evidenţiem obligaţia administratorilor de pe piaţa pensiilor private de a transmite în scris, gratuit, fiecărui participant, la ultima adresă de corespondenţă comunicată, până la data de 15 mai a fiecărui an, o scrisoare de informare cu date despre situaţia activul personal al participantului la data de 31 decembrie a anului precedent. Reamintim că până acum termenul era de 15 aprilie.

Norma privind obligaţiile de raportare şi transparenţă în sistemul pensiilor administrate privat, emisă în aplicarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi Norma privind obligaţiile de raportare şi transparenţă în sistemul pensiilor facultative, emisă în aplicarea Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificările şi completările ulterioare au fost transmise spre publicare în Monitorul Oficial şi vor fi disponibile şi pe site-ul www.csspp.ro, Rubrica: Legislaţie, la data publicării lor.

La data intrării în vigoare a noilor norme se abrogă prevederile normelor aflate în prezent, în vigoare:

· Norma nr. 4/2008 privind obligaţiile de raportare şi transparenţă în sistemul pensiilor administrate privat

· Norma nr. 5/2008 privind obligaţiile de raportare şi transparenţă în sistemul pensiilor facultative.

Toate celelalte acte individuale ale CSSPP adoptate în şedinţa de astăzi, 5 august a.c. vor fi publicate şi detaliate în Buletinul Lunar al CSSPP, din 15 septembrie a.c.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobanzi

CEC Bank a anuntat o promotie la creditele de nevoi personale, cu o dobanda de 7,9%, valabila pentru cei care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii, cea mai mica dintre un numar de 13 astfel de imprumuturi acordate de 9 banci, conform topului realizat de detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii