BANCI | Ultima Ora

Lufthansa preia Austrian Airlines si devine cel mai mare operator aerian european

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-06 11:51

Grupul german Lufthansa a semnat, vineri, un acord de preluare a companiei Austrian Airlines (AUA), devenind astfel cel mai mare operator aerian din Europa, în concurenţă directă cu Air France KLM şi British Airways (BA).

Într-o primă fază, Lufthansa va achiziţiona o participaţie de 42% la AUA, de la statul austriac, însă vizează preluarea integrală a companiei, operaţiune estimată la 377 milioane de euro, după primirea avizului Comisiei Europene.

"Înfiinţăm o alianţă aeriană europeanăpe termen lung şi ne asigurăm că interesele Europei sunt apărate. Trebuie să găsim soluţii pentru piaţa (aeriană, n.r.) fragmentată din Europa", a declarat directorul general al Lufthansa, Wolfgang Mayrhuber.

Riscul ca executivul european să blocheze preluarea AUA este "aproape de zero", a spus Mayrhuber.

Integrarea operaţiunilor companiei austriece va genera economii de 40 de milioane de euro şi venituri suplimentare anuale similare.

AUA este printre ultimele ţinte de achiziţie ale Lufthansa, care includ şi Brussels Airlines, bmi din Marea Britanie şi Eurowings din Germania. În plus, grupul german concurează cu Air France pentru o alianţă cu Alitalia.

BA a anunţat, săptămâna aceasta, că negociază o fuziune cu Qantas Australia, fără să întrerupă discuţiile cu operatorul spaniol Iberia.

Agenţiile de rating Standard & Poor's şi Moody's au redus, vineri, calificativul Lufthansa, ca urmare a creşterii îndatorării grupului pentru achiziţia AUA.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii