BANCI | Ultima Ora

Leul se depreciaza masiv in raport cu euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-12 12:46

Moneda naţională a reînceput să piardă teren în faţa celei europene în primele tranzacţii de miercuri, ajungând la cotaţii apropiate de 3,82 lei/euro, în contrast cu evoluţia celorlalte monede cu regim similar din regiune, care s-au întărit uşor după deprecierea de marţi.

"Deocamdată, evoluţia este imprevizibilă, dar cred că va fi legată de tendinţa de pe pieţele emergente, deşi leul e mai depreciat decât regiunea", a spus dealerul Băncii Comerciale Române (BCR), Narcis Noaghea.

Leul a deschis şedinţa puţin peste 3,81 lei/euro, nivel apropiat de cel de marţi seară, iar după o scurtă întărire până la 3,8025 lei/euro, a pierdut teren până la 3,82 lei/euro. La ora 10:55, băncile cumpărau un euro cu 3,8240 lei şi îl vindeau cu 3,8290 lei.

În regiune, monedele cu acelaşi regim de "variaţie controlată" au avut o evoluţie contrară. Forintul s-a stabilizat la cotaţii de 268-269 unităţi/euro, iar zlotul a intrat pe o tendinţă de întărire, câştigând teren de la 3,78 la 3,72 unităţi/euro.

"Celelalte monede emergente s-au oprit din depreciere, după ce ieri (marţi n.r.) au fost sub presiune", a comentat Noaghea.

Pe pieţele internaţionale, dolarul a revenit pe o tendinţă de apreciere, după ce se depreciase până la 1,263 dolari/euro. La ora 10:55, euro era cotat la 1,2548 dolari.

Dobânzile pentru o zi (de tip overnight) se menţin la nivelul de 13-15% pe an, încadrând dobânda la creditul lombard, de 14,25% pe an.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii