BANCI | Ultima Ora

KRUK International administreaza in Romania un portofoliu de creante de peste 2 miliarde RON

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-04-19 15:42

Compania KRUK International S.R.L., filială a Grupului KRUK, liderul pieţei poloneze de management al creaţelor comerciale, prezent pe piaţa din România de la jumatatea anului 2007, a atins în anul 2010 o poziţie de top printre companiile de colectare a creanţelor din România, anunta compania intr-un comunicat.

Pe piaţa românească, KRUK International S.R.L. şi-a consolidat poziţia în anul 2010, în prezent având 20 de clienţi importanţi din domeniile bancar, leasing şi asigurări, telecom şi companii de utilităţi. Prin implementarea în România a modelului de business şi a know-how-ului importat din Polonia, compania KRUK International şi-a dezvoltat activitatea pe două segmente: colectarea creanţelor externalizate de către clienţi şi colectarea portofoliilor proprii de creanţe cumpărate de la băncile locale. Rezultatele bune înregistrate de filiala din România au contribuit semnificativ la rezultatele consolidate la nivel de Grup.

“În anul 2010 am procesat peste 500.000 de cazuri, având o valoare de peste 2 miliarde RON şi am achiziţionat aproape 70% din portofoliile de creanţe vândute pe piaţa românească. Datorită dezvoltării dinamice a activităţii noastre, suntem în plin proces de extindere a Call Center-ului din Târgovişte, unde în prezent avem o sucursală operaţională ce se intinde pe o suprafaţă de 800 m². La jumatatea lunii aprilie ne-am mutat sediul din Bucureşti într-o nouă locaţie, mai modernă şi mai spaţioasă. Am crescut în mod constant numărul de angajaţi cu peste 30% pe an, astfel că în prezent avem o echipă dedicată de peste 200 de persoane, care alături de cea mai nouă tehnologie IT, reprezintă cea mai valoroasă resursă a companiei”, a spus Isabela Iacob, Director General şi membru în Consiliul de Administraţie al KRUK International.

În anul 2009 cifra de afaceri consolidată a Grupului KRUK a fost de peste 29,5 milioane Euro, cu un profit net de peste 5,4 milioane Euro, în vreme ce în 2010, cifra de afaceri a KRUK a trecut de 41 milioane Euro, iar profitul net a fost de peste 9 milioane Euro.

”În ultimii ani am asistat la manifestarea unui trend ascendent în rândul companiilor de a externaliza procesul de colectare a creanţelor, cât şi la o creştere a valorii portofoliilor scoase la vânzare. Valoarea nominală totală a creanţelor acceptate de Grupul KRUK spre colectare a atins în anul 2009 suma de 4,1 miliarde PLN (echivalentul a aprox. 950 milioane Euro) la data achiziţionării sau acceptării spre colectare. În anul 2010, pe ambele pieţe (Polonia şi România) a înregistrat aproximativ 1,9 milioane de conturi noi, având o valoare nominală totală de 5,9 miliarde PLN (approx. 1,5 miliarde Euro), în creştere cu 26% comparativ cu anul 2009,” a declarat Piotr Krupa, Preşedintele KRUK SA.

Datorită dezvoltării înregistrate în ultimii ani şi a strategiei ce va fi implementată în perioada următoare, KRUK SA intenţionează să lanseze o ofertă publică de acţiuni. Prospectul de emisiune a fost deja aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară din Polonia.

Compania KRUK International S.R.L. a fost infiintata in anul 2007 de Grupul KRUK – liderul pietei de management al creantelor comerciale din Polonia. Compania este specializata in managementul integrat al creantelor, avand clienti atat din sectorul financiar, cat si companii. KRUK International a dezvoltat activitati de colectare a creantelor bancare, a companiilor de intermediere a creditelor, companiilor de asigurari si leasing, operatorilor de telefonie fixa si mobila, cat si companiilor de distributie a bunurilor de larg consum. Compania este de asemenea un jucator important pe piata achizitiei de portofolii de creante, in special de la banci.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii